Bayern vyradí Real Madrid, tvrdí Maradona

Tromfom Bayernu má byť Mario Gomez.
Tromfom Bayernu má byť Mario Gomez. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|16. apr 2012 o 17:25

Stredopoliar Bayernu Bastian Schweinsteiger tvrdí , že na vyradenie Realu Madrid musia podať výkon až za hranicou svojich schopností.

Stredopoliar Bayernu Bastian Schweinsteiger tvrdí, že na vyradenie Realu Madrid musia podať výkon až za hranicou svojich schopností.

BRATISLAVA. Real Madrid, najslávnejší futbalový klub v dejinách, čaká mimoriadne hektický týždeň, v ktorom môže veľa získať, ale i naopak. Už dnes hrá v Mníchove prvý súboj semifinále Ligy majstrov proti Bayernu, o týždeň v stredu ho čaká domáca odveta.

info
Liga majstrov, semifinále

Utorok, prvý zápas
Bayern Mníchov - Real Madrid

vysiela Dvojka

rozhoduje: Webb (Angl.)

Zápas sa začína o 20.45.

Medzitým Real čaká v sobotu v boji o španielsky titul chýrne El Clasico v Barcelone. Na hráčov je vyvíjaný obrovský tlak. „Ak sa nedokážete vyrovnať so zodpovednosťou, ktorú máte, asi robíte niečo zle,“ vravel stredopoliar Realu Xabi Alonso.

Hrajú podobný štýlom

„Bayern nie je pre nás záhadou. Vyznáva podobný štýl ako náš tréner Mourinho. Dynamickú hru s rýchlym prechodom do útoku,“ dodal Alonso. Legendárny Diego Maradona rozhodne tvrdí, že Madridčania cez Bayern do finále neprejdú. Jeden z najlepších futbalistov v histórii vyhlásil, že by si ostatné kluby mali vziať príklad a hospodáriť podobným štýlom ako Bayern.

„Bayern je skvele vedeným demokratickým klubom, ktorý považujem za lepší ako Real Madrid či Barcelona,“ cituje Maradonu stránka mníchovského klubu.

Maradona narážal na to, že španielske veľkokluby súperia nielen o trofeje, ale aj o primát najzadlženejšieho klubu v Španielsku. Real údajne dlhuje 589 miliónov eur, Barcelona 578. Bayern má tento rok špeciálnu motiváciu, finále Ligy majstrov sa hrá 19. mája na jeho štadióne.

Real straší štatistika

Real je v semifinále miernym favoritom, ale štatistika hovorí pre Nemcov, ktorí vyhrali desať z osemnástich vzájomných súbojov. Dva zápasy sa skončili remízou. Bayern má doma s Realom senzačnú bilanciu, vyhral osem z deviatich súbojov, raz remizoval.

„Bude to zápas o všetko. Musíme podať výkon až za hranicami našich schopností. S podporou fanúšikov sa nám to môže podariť. Nebude to jednoduché, siahneme na dno mentálnych síl. Verím, že všetkým ukážeme skutočnú silu Bayernu,“ povedal stredopoliar Bayernu Bastian Schweinsteiger.

Nemecký gigant hral s Madridčanmi semifinále Ligy majstrov štyrikrát – z toho trikrát Španielov vyradil.
Real v tejto sezóne Ligy majstrov ani raz neprehral, Bayern vyhral všetky domáce zápasy vyhral.

Bayern sa spolieha na potenciu útočníka Maria Gomeza, ktorý strelil v Lige majstrov jedenásť gólov – polovicu z tímu. Tromfom Realu je fenomenálny Cristiano Ronaldo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Bayern vyradí Real Madrid, tvrdí Maradona