Kontroverzný tréner sa vracia, Udoka povedie Houston Rockets

Ime Udoka ako tréner Boston Celtics.
Ime Udoka ako tréner Boston Celtics. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|25. apr 2023 o 08:30

V Bostone skončil, keď mal pletky s kolegyňou.

HOUSTON. Ime Udoka sa stal novým trénerom Houstonu Rockets.

V minulej sezóne priviedol Boston do finále zámorskej NBA, vedenie Celtics ho však potom suspendovalo za porušenie klubovej politiky. Udoka pykal za nadviazanie milostného vzťahu s členkou realizačného tímu.

Štyridsaťpäťročnému koučovi nepomohlo ani zverejnenie informácie, že vzťah začal až po odlúčení od dlhoročnej partnerky, ktorou bola herečka Nia Longová.

Vo funkcii nahradil Stephena Silasa. Toho odvolali po troch sezónach bez účasti v play-off. V predošlých dvoch ročníkoch mal texaský tím najhoršiu bilanciu v základnej časti, v tej ostatnej druhú najhoršiu spolu so San Antoniom.

"Imeho inteligencia, nasadenie a odolnosť sú veci, ktoré sme hľadali. Povedie náš tím počas ďalšej fázy na ceste rozvoja v snahe získať titul. Sme poctení, že sme mohli hovoriť s viacerými skvelými kandidátmi.

Cítili sme, že Imeho vízia je v súlade s mojimi cieľmi aj cieľmi majiteľov pre budúcnosť klubu," povedal generálny manažér Rockets Rafael Stone.

Štyridsaťpäťročný Udoka údajne patril medzi kandidátov aj na uvoľnenú pozíciu kouča v tíme Toronto Raptors. V "súboji" o miesto šéfa lavičky v Houstone vraj zdolal okrem Nursa aj Sama Cassella a Franka Vogela.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Kontroverzný tréner sa vracia, Udoka povedie Houston Rockets