Avalanche idú na Stanley Cup! Cole: Môžeme poraziť kohokoľvek

Oh My Hockey|22. máj 2020 o 09:10

Obranca Colorada Avalanche, Ian Cole, je stopercentne za posledný návrh NHL s rozšíreným play-off. Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu je hladný po ďalších úspechoch. Tentoraz chce pre Avs získať prvý Pohár po takmer dvadsiatich rokoch.

"Aby som bol úprimný, poviem to jednoducho: S hocičím, čo nás vráti do hry, stopercentne súhlasím," povedal pre Denver Post. "Či je to 16, 24, 30, 31 tímov. Hocičo, čo nás vráti, sa mi páči."

Podľa aktuálneho návrhu ligy sa Avalanche nezúčastnia prvého kola (alebo predkola) play-off, ale budú nasadení rovno do druhého. V ňom by mali naraziť na víťaza série medzi Vancouverom Canucks a Minnesotou Wild. Hráči by o osude tohto formátu mali rozhodnúť v ankete, ktorú im predložilo vedenie súťaže.

"Nemáte veľa príležitostí hrať za takto skvelý tím a mať serióznu príležitosť. A na nás sa pozerám ako na tím, ktorý má ozajstnú šancu na Stanley Cup," pokračuje Cole. "Pozerám sa na ostatné tímy v lige a, samozrejme, som trochu zaujatý, ale myslím si, že dokážeme poraziť ktorékoľvek mužstvo. Už som mal dosť šťastia, že som dvakrát vyhral Stanley Cup, ale neexistuje nič, čo by som chcel viac, ako vyhrať ho tretí raz, a potom štvrtý a piaty."

Aj bez hokeja sa 31-ročný Američan, ktorý si 26 bodmi vyrovnal osobné maximum, drží vo forme. Doma má posilňovňu, trénuje na suchu. Voľný čas si skracuje prechádzkami.

"Som si istý, že každý tvrdo pracuje a viem, že sa chlapci cítia lepšie," hovorí. "V tomto roku to bude unikátne. Budete mať každý tím väčšinou v plnom zdraví. Uvidíte najzdravšie play-off všetkých čias. To môže viesť k úžasnému zážitku."

Ale čo hra bez fanúšikov? "Nuž, v momentálnej situácii nemôžeme byť veľmi vyberaví. Myslím si, že liga chce byť v čo najvýhodnejšej situácii a ak to musí byť pred prázdnymi tribúnami, tak to tak bude."

Chcem sa proste vrátiť a vyhrať Stanley Cup

Ian Cole
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Avalanche idú na Stanley Cup! Cole: Môžeme poraziť kohokoľvek