Antl: Rozhodol výbuch v útoku s Portom

Kapitán Antl. Za zlyhanie tímu sa ospravedlnil.
Kapitán Antl. Za zlyhanie tímu sa ospravedlnil. (Autor: tasr)
Sportnet|5. sep 2011 o 00:00

Slovenský hádzanársky majster nečakane zakopol. Napriek domácej výhode v 1. skupine kvalifikácie o postup do základnej skupinovej fázy Ligy majstrov, Tatran Prešov už v semifinále podľahol portugalskému FC Porto Vitalis.



PREŠOV. V prešovskej Mestskej hale zavládlo v sobotu podvečer obrovské sklamanie. Tatran Prešov premrhal šancu na jedinú postupovú miestenku do základnej fázy Ligy majstrov slabým výkonom v druhom polčase s portugalským šampiónom. Včera hral s AEK Atény už iba o tretie miesto.

Márna snaha vo finiši

Hoci Tatran Prešov do základnej skupinovej fázy Ligy majstrov nepostúpil, pokračovať môže v druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži, v Pohári EHF.

Pre sedemnásobného slovenského majstra je to však slabá náplasť na kvalifikačný neúspech. Zmeny na trénerských postoch i v hráčskom kádri smerovali jednoznačne k postupu medzi európsku elitu.

Tatran hral v príprave v zahraničí so silnými súpermi. Najmä o päť gólov vyhraný polčas na turnaji v bosnianskom Doboji nad ostatným víťazom Ligy majstrov FC Barcelona vlieval Prešovčanom optimizmus.

Všetko však schladil druhý polčas semifinálového duelu s FC Porto. Súboj srbských hlavných trénerov, Djordje Rašiča na prešovskej lavičke a Ljubomira Obradoviča na portskej, vyznel víťazne nakoniec pre lodivoda Portugalčanov. Prešov v 17. minúte viedol už 12:8, no po prestávke prehrával už o päť gólov.

Aj s podporou hľadiska Tatran v závere finišoval, v poslednej minúte stiahol na rozdiel gólu, avšak predĺženie si už ani napriek poslednému pokusu Pekára nevynútil.

Viedli o štyri, prehrávali o päť

Po dramatickom súboji srbských trénerov so svojimi tímami, najmä Djordje Rašič po kľúčovom zápase turnaja len ťažko hľadal slová.

„Dnešný zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko. V prvom polčase to bolo celkom dobré. Získali sme štvorgólový náskok, predviedli akcie, po ktorých ľudia v hľadisku tlieskali. Práve v tomto úseku hry to však chcelo pridať ďalšie góly. No tie neprišli.“

V druhom polčase mal Prešov úseky, keď aj sedem minút neskóroval. „Porto ukázalo, že má kvalitné mužstvo, produkujúce rýchlu a pohyblivú hádzanú. Nám zrazu prestala fungovať spolupráca v útoku. Spojky hrali staticky, nefungovalo to medzi nimi ani v súčinnosti s pivotmi a krídlami. V závere sme sa síce zmobilizovali, ale aspoň vyrovnať už nestihli.“

Kapitán sa hanbil za všetkých

Máloktorému z prešovských hráčov bolo po strate postupovej nádeje do reči. Nečudo. Sen o zápasoch s nemeckým THW Kiel, španielskym Realom Ademar Leon, francúzskym Montpellierom HB, dánskym AG Kodaň i maďarským Pick Szeged sa prehrou s FC Porto rozplynul.

„Pokazili sme si to sami, všetci preto smútime,“ zjavne zronený konštatoval po záverečnom hvizde s FC Porto kapitán Tatrana Prešov Radoslav Antl. „Do kariet nám hrala výhoda domáceho prostredia, postupne sme šli do vedenia, viedli už o štyri góly. Druhý polčas bol z našej strany však bez myšlienky, náležitej koncentrácie. Nedokázali sme sa presadiť v útoku. Za pätnásť minút sme dali iba tri góly! Proti nepríjemnej obrane Portugalčanov sme boli bezradní. Smutné konštatovanie, fakty však nepustia. O všetkom podľa mňa rozhodlo naše druhopolčasové zlyhanie, doslovný výbuch v útoku,“ menil jeden z najskúsenejších Prešovčanov.

„Pritom sme o hre súpera získali aktuálne informácie, vedeli sme teda, aký súper nás čaká. Podľa mňa sme to nezvládli v hlavách. Obrovské sklamanie, zlyhanie, za ktoré sa ako kapitán tímu hanbím za nás všetkých. Neostáva nám iné, než sa zase pozviechať, zvládnuť zápas s AEK Atény a spraviť si chuť na Pohár EHF a na premiéru v medzinárodnej SEHA League, ktorú začíname o týždeň na pôde čiernohorského RK Lovčen,“ dodal R. Antl.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Antl: Rozhodol výbuch v útoku s Portom