Množstvo divákov na zápase? Je to nezodpovedné, kritizuje nemecký minister

Horst Seehofer.
Horst Seehofer. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. júl 2021 o 13:31

Vo Wembley bolo vyše 40-tisíc divákov.

BERLÍN. Nemecký minister vnútra Horst Seehofer ostro kritizoval vedenie Európskej futbalovej únie (UEFA).

Nepáči sa mu, že riadiaci orgán európskeho futbalu povolil veľkú účasť divákov na tribúnach v Anglicku počas EURO uprostred pandémie koronavírusu.

Nemecko povolilo na mníchovskom štadióne obmedzený počet fanúšikov, ale na londýnskom Wembley sledovalo triumf Anglicka nad Nemeckom vyše 40 000 divákov.

"Považujem toto rozhodnutie UEFA za absolútne nezodpovedné. Všetci vieme, že vyhýbanie sa kontaktom a určité hygienické pravidlá sú nevyhnutné na prekonanie infekcie.

Keď vidíte zábery, na ktorých sa ľudia k sebe tlačia veľmi blízko a oslavujú góly veľkým objatím, tak je jasné, že sa počet infikovaných bude zvyšovať," citovala Seehofera agentúra DPA.

Na semifinále a finále bude vo Wembley až 60.000 divákov a to aj napriek prudkému nárastu počtu pozitínych ľudí na koronavírus Delta vo Veľkej Británii.

UEFA a britskí úradníci tvrdia, že ľudí chráni vysoká zaočkovanosť a testovanie má zabrániť infikovaným ľuďom vstúpiť na štadión.

Avšak v Škótsku tento týždeň preukázali nákazu u 397 fanúšikov, ktorí sa zúčastnili duelu Škótska s Anglickom v Londýne 18. júna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Množstvo divákov na zápase? Je to nezodpovedné, kritizuje nemecký minister