Najlepší hráč v dejinách a autista? Bol som na dne, tvrdí

Lionel Messi v drese Argentíny.
Lionel Messi v drese Argentíny. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|16. nov 2022 o 07:00

Je to jeho posledná šanca vyhrať majstrovstvá sveta vo futbale. Génius cíti úzkosť a nervozitu.

BRATISLAVA. Futbalové dejiny zažili zopár géniov. Ale nikdy nie dvoch, ktorí by si udržali najvyššiu úroveň tak dlho a zároveň sa navzájom posúvali do stále väčších výšok tak, ako to dokázali Cristiano Ronaldo a Lionel Messi.

Oboch čaká v Katare s najväčšou pravdepodobnosťou posledný šampionát. A obaja majú zrejme poslednú šancu pridať do bohatej zbierky trofejí a o cenení aj úspech na majstrovstvách sveta vo futbale.

Na absolútnom vrchole sa držia pätnásť rokov. O ich 'neobyčajnosti' sa dlhodobo šíria špekulácie.

V roku 2013 brazílsky novinár Roberto Amado zverejnil text, v ktorom tvrdí, že Messimu diagnostikovali vo veku ôsmich rokoch Aspergerov syndróm. 

Amado prirovnáva slávneho Argentínca k postave Raymonda z filmu Rain Man, jednej z prvých hollywoodskych snímok, ktorá zobrazuje postavu s autizmom.

Porovnanie výkonov Lionela Messiho, Cristiana Ronalda, Neymara a Karima Benzemu na MS vo futbale.
Porovnanie výkonov Lionela Messiho, Cristiana Ronalda, Neymara a Karima Benzemu na MS vo futbale. (Autor: SofaScore.com)

„Vedeli ste, že Messi má Aspergerov syndróm? Ide o miernu formu autizmu, ktorá mu dala dar sústredenia a koncentrácie nad všetkým a všetkými," napísal v tom čase na Twitter aj legendárny brazílsky futbalista Romário. 

„Isaac Newton a Albert Einstein mali tiež úroveň autizmu. Dúfam, že rovnako ako oni, aj Messi bude každý deň vynikať a naďalej nám bude predvádzať tento krásny futbal,“ dodal Romário. 

Messi? Jednoduchší chlapec

Táto správa sa dostala k Messiho otcovi, ktorý to poprel a pohrozil žalobou.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Najlepší hráč v dejinách a autista? Bol som na dne, tvrdí