Američan za minútu zarobí viac ako tri milióny. Sledujte bitku storočia

Fanúšikovia boxu sa už duelu v Las Vegas nevedia dočkať.
Fanúšikovia boxu sa už duelu v Las Vegas nevedia dočkať. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|1. máj 2015 o 21:05

V športe si nikdy dvaja súperi nerozdelili toľko peňazí. Má ísť o boxerský zápas storočia. Filipínec Manny Pacquiao bude v nedeľu ráno čeliť Američanovi Floydovi Mayweatherovi.

BRATISLAVA. Sto miliónov Filipíncov stíchne až v nábožnej úcte. Zlodeji sami sebe naordinujú prázdniny. Oblečú si tričká či čiapky s podobizňou ich národného hrdinu. Zaplnia sa všetky kiná a krčmy.

Fanatizmus, eufória, národná hrdosť. Niečo podobné, ako keď u nás hrajú hokejisti finále majstrovstiev sveta, ale ešte oveľa viac. Filipínska vláda nechala pre túto udalosť vydať pol milióna špeciálnych známok.

Manny Pacquiao je vlastenec, ktorý prispieva, napríklad, keď krajinu spustoší hurikán, na charitu dáva milióny eur. Pôsobí skromne, nechvasce sa.

Zárobok 400 miliónov

V nedeľu zhruba od tretej ráno SEČ (u nás vysiela naživo Sport 1) sa postaví do ringu v dlho očakávanom súboji v Las Vegas proti Američanovi Floydovi Mayweatherovi.

Má to byť súboj storočia a boxeri si v ňom rozdelia viac ako dvesto miliónov dolárov, v pomere 60:40 v prospech Američana. Iba opasok pre víťaza má hodnotu milión dolárov, je pokrytý diamantmi a ozdobený zlatom. „Je to najväčšia udalosť v dejinách športu a taký boxer ako ja sa nikdy nenarodil. Týmto duelom som splnil ľuďom ich túžby,“ cituje agentúra Reuters Mayweathera.

Odhadovaný výnos je 400 miliónov. Podobnú hodnotu má hrubý domáci produkt štátu Tonga v Oceánii či ročný rozpočet futbalového Realu Madrid. Znie to šialene pri uvážení o aký krátky duel ide.

Je vypísaný na dvanásť kôl, každé trvá tri minúty. Za jednu minútu tak Mayweather zarobí 3,3 milióna dolárov.

Ide o najlukratívnejší duel v dejinách boxu. V športe si nikdy dvaja súperi nerozdelili toľko peňazí.

Príjmy zo vstupeniek

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Američan za minútu zarobí viac ako tri milióny. Sledujte bitku storočia