Ak United získajú titul, Ferguson vraj skončí

Sir Alex Ferguson.
Sir Alex Ferguson. (Autor: SITA)
SITA|27. feb 2011 o 16:34

Zdroje blízke trénerovi Manchestru United Sirovi Alexovi Fergusonovi tvrdia, že kormidelník pravdepodobne ukončí kariéru, ak sa jeho zverencom podarí zvíťaziť v aktuálnej sezóne Premier League 2010/2011.

MANCHESTER. Zdroje blízke trénerovi anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Sirovi Alexovi Fergusonovi tvrdia, že škótsky kormidelník pravdepodobne ukončí kariéru, ak sa jeho zverencom podarí zvíťaziť v aktuálnej sezóne Premier League 2010/2011. Informuje o tom britské periodikum The Mirror.

"Červení diabli" majú momentálne na konte 18 ligových titulov, čo ich v tomto ohľade radí na prvú priečku spolu s FC Liverpool. Tím z Old Trafford je ale na najlepšej ceste získať už 19. korunu anglického majstra, po 27. kolách má totiž na čele tabuľky štvorbodový náskok pred FC Arsenal.

Úspešný rodák z Glasgowa Ferguson sa stal oficiálne trénerom Manchestru United 6. novembra 1986. Svoj prvý veľký úspech na Old Trafforde zaznamenal charizmatický kormidelník v roku 1990, keď svojich zverencov dokázal doviesť k triumfu v Anglickom pohári - FA Cupe. Pod jeho vedením získali hráči Man United najstaršiu pohárovú trofej na svete ešte štyrikrát (1994, 1996, 1999 a 2004).

Titul anglického šampióna sa mu podarilo vybojovať úctyhodných jedenásťkrát a v najprestížnejšej európskej klubovej futbalovej súťaži, Lige majstrov, jeho zverenci dvíhali "ušatú trofej" nad hlavu vo dvoch edíciách (1999 a 2008).

Okrem uvedeného sa Ferguson na lavičke United štyrikrát tešil zo zisku Ligového pohára, raz uspel na majstrovstvách sveta klubov FIFA, v Európskom superpohári a Interkontinentálnom pohári.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ak United získajú titul, Ferguson vraj skončí