Ak Slováci vypadnú, šampionát v Bratislave môže byť bez nich

Sklamaní slovenskí reprezentanti po zápase s Dánskom.
Sklamaní slovenskí reprezentanti po zápase s Dánskom. (Autor: TASR)
Sportnet|11. máj 2017 o 17:29

Slovenskí hokejisti bojujú v Kolíne aj o to, aby nechýbali na domácich majstrovstvách sveta.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti majú zatiaľ na majstrovstvách sveta na konte len štyri body a už ich čakajú iba zápasy proti najväčším favoritom v základnej A-skupine. V tejto chvíli im reálne hrozí aj vypadnutie z elitnej kategórie.

Je to nepríjemná správa aj v súvislosti s tým, že v roku 2019 bude majstrovstvá sveta organizovať práve Slovensko.

Šampionát ostane na Slovensku

Ak by reprezentácia na aktuálnom šampionáte vypadla o kategóriu nižšie a na budúci rok by sa jej nepodarilo postúpiť naspäť, boli by majstrovstvá sveta v Bratislave a Košiciach bez slovenského tímu.

„Majstrovstvá sveta v roku 2019 sú pridelené Slovensku a to sa nezmení. Šampionát ostáva u nás, či tam slovenský tím bude, alebo nie," uviedol mediálny manažér slovenského tímu Ľuboš Schwarzbacher.

Dáni nemôžu vypadnúť

Súperom Slovákov v A-skupine turnaja sú momentálne aj Dáni, ktorí usporiadajú MS na budúci rok a teda nemôžu vypadnúť.

Ak skončia v skupine na poslednom mieste, z elitnej kategórie vypadne tím zo siedmej priečky v skupine v Kolíne alebo v Paríži, ktorý bude mať menej bodov (a okrem toho aj ôsmy tím zo skupiny v Paríži).

Slovenská reprezentácia by bola chránená pred zostupom až o rok. „V prípade, že by Slováci tento rok vypadli, hrali by na budúci rok v I. divízii majstrovstiev sveta. Ak by sa im ju však nepodarilo vyhrať, boli by majstrovstvá sveta v roku 2019 bez slovenskej účasti," doplnil Schwarzbacher.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ak Slováci vypadnú, šampionát v Bratislave môže byť bez nich