Aj vietor zohral svoju rolu v derby

Sportnet|8. sep 2010 o 00:00

Nedeľňajšie treťoligové derby medzi Barcou a Vyšným Opátskym sa skončilo víťazstvom hostiteľov 3:1, ktorým sa podarilo poopraviť vzájomnú bilanciu z troch duelov na 1:2.



KOŠICE. Súboj tabuľkových susedov sa hral v dobrom tempe a do prestávky hrali s vetrom v chrbte hráči V. Opátskeho. Ten im však robil problémy v kombinácii, a tak sa nedokázali sa presadiť vysokými loptami, ale kombináciou po zemi. Po vyrovnanom prvom polčase sa chlieb lámal v druhom, keď domáci počas štvrťhodinky dali dva góly.

Hostia cítia krivdu

"Tento duel ovplyvnil silný košický vietor. Do prestávky sme ho nedokázali využiť výraznejšie ako len na vyrovnávajúci gól. V druhom polčase mali jeho výhodu domáci, ale výrazne im pomohli aj arbitri, keď pri druhom góle pustili niekoľkometrový ofsajd. Tretí padol z penalty, ktorú videl iba hlavný rozhodca. Aj preto sa mi ťažko vyjadruje k výkonom oboch celkov," neskrýva pocit krivdy lodivod Marcel Alexander. Na druhej strane však chlapsky priznáva, že v druhom dejstve boli domáci lepším celkom a papierovému favoritovi so skúsenejším kádrom poriadne sťažili pozíciu. Po dvoch víťazstvách a štyroch remízach si V. Opátske pripísalo prvú prehru. "Samotný výsledok nezodpovedá priebehu hry, bolo to vyrovnané stretnutie dvoch vyspelých celkov, pričom domáci neboli lepší o tie dva góly. Som rozčarovaný z výkonu rozhodcov, ktorí naklonili misky váh na stranu domácich. Nie sme spokojní s tým, čo sa dialo na ihrisku, a naša reakcia isto príde. V závere zápasu sme mali zase niekoľko šancí, ale nedokázali sme ich využiť. Blahoželám Barci k víťazstvu aj k tomu, že nás v tabuľke preskočila, ale do konca sezóny je ešte dosť zápasov," hovorí M. Alexander. V prestížnom stretnutí sa tentoraz lepšie darilo domácemu celku, ktorý sa pomaličky tlačí medzi najlepšie v tretej lige. "S prezidentom Barce som spolupracoval, obaja sme víťazné typy, no v tomto zápase bol úspešnejší on," dodal tréner V. Opástkeho.

Prezident srší spokojnosťou

Po štyroch víťazstvách, ktoré posunuli tento celok až na štvrté miesto tabuľky, neskrýval spokojnosť prezident barčianskeho klubu Imrich Balogh. Ešte pred derby s Vyšným Opátskym avizoval, že ak mužstvo vyhrá, odchádza si oddýchnuť k Jadranskému moru aspoň na týždeň. "Som rád, že chlapci podali bojovný výkon, ktorý korunovali tromi gólmi a ja som mohol odcestovať s dobrým pocitom do zahraničia," povedal nám včera do telefónu I. Balogh. Domáci celok dokázal v druhom polčase využiť silu vetra v chrbte vo svoj prospech. "Diváci videli dobrý zápas a potvrdili sa moje slová, že Vyšné Opátske má kvalitné a skúsené mužstvo. Ich hráči pre košický a slovenský futbal niečo znamenali a dokázali. Naša mladosť, dravosť a um zvíťazili nad skúsenosťou. Posledných tridsať minút zápasu sme súpera prevýšili po kondičnej stránke, lebo dovtedy to bol vyrovnaný duel. Neviem, čím to je, ale zase sme umožnili súperovi poľahky vyrovnať, keď Dedinský doslova prihral Šuterovi, ktorý trafil presne. Súper nemal veľa šancí, ale za zmienku stojí príležitosť Majoroša. Som rád, že sa nám podarilo vyhrať v derby a potvrdiť vzostup formy po nie najlepšom vstupe do sezóny," konštatoval spokojným hlasom I. Balogh. Tucet bodov zo štyroch zápasov posunul Barcu na štvrtú priečku, čo zrejme nik nečakal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Aj vietor zohral svoju rolu v derby