Aj Janus si zahrá s esami KHL

Slovanista Jaroslav Janus sa dostal do výberu na Zápas hviezd v poslednej chvíli.
Slovanista Jaroslav Janus sa dostal do výberu na Zápas hviezd v poslednej chvíli. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|10. jan 2014 o 18:10

V Zápase hviezd KHL má Slovan troch hráčov, vlani ani jedného. Štvrtým Slovákom v sobotňajšej exhibícii bude Marcel Hossa z Dinama Riga.

BRATISLAVA. Mužstvo Slovana Bratislava malo vlani vynikajúcu sezónu, hneď pri svojej premiére v Kontinentálnej hokejovej lige sa prebojovalo do play off.

V tradičnom Zápase hviezd však v Čeľabinsku nemalo žiadne zastúpenie. V tomto ročníku sa slovenskému zástupcovi v KHL nedarí, účasť vo vyraďovacej fáze o Gagarinov pohár je už len teóriou. Paradoxne teraz má v Zápase hviezd až troch hráčov.

Exhibícia Východ - Západ sa hrá v sobotu v Bratislave.

Janus namiesto Vehanena

Po štyroch prehrách na týždňovom tripe v Rusku, keď si Slovan pripísal iba jeden bod za remízu v riadnom hracom čase v Nižnekamsku, napravila brankárovi Jaroslavovi Janusovi chuť do hokeja pozvánka na All Star Game.

„Riaditeľ nášho klubu Alexej Jaškin mi novinku oznámil vo štvrtok večer po zápase v Ufe,“ povedal Janus. „Teším sa ako malé dieťa. Že si oddýchnem po ťažkej sérii, budem v kabíne s esami ako Kovaľčuk či Radulov a divákov pobavíme dobrým hokejom. Nikdy som v takejto exhibícii nehral. Teraz mi nahralo šťastie, že som sa tam dostal.“

Janus nahradil Fína Petriho Vehanena z Leva Praha, ktorý sa ospravedlnil pre chorobu. Ďalšími dvoma slovanistami v zostave Západu sú útočníci Milan Bartovič s Miroslavom Šatanom.

Na Hossu prídu aj rodičia

Štvrtým Slovákom v sobotňajšom stretnutí na ľade Slovnaft arény bude Marcel Hossa z Dinama Riga. V Zápase hviezd KHL nastúpi už po tretí raz.

„Rád si spomínam na úvodný ročník v januári 2009, keď sme v treskúcej zime hrali na Červenom námestí v Moskve,“ vravel útočník z Trenčína. Jágrovmu tímu vtedy pomohol hetrikom k víťazstvu 7:6 nad Jašinovým mužstvom. „Pozvánka ma aj teraz potešila - o to viac, že sa hrá na Slovensku. Do hľadiska prídu rodičia, kamaráti. V šatni sa stretnem s hráčmi, s ktorými sa v zápasoch o body zrážame na ľade ako súperi, a teraz máme čas, aby sa krátko porozprávali. Verím, že padne veľa gólov, fanúšikovia budú spokojní.“

Riga patrí medzi najpríjemnejšia prekvapenia tejto zimy KHL, patrí jej 4. miesto v Západnej konferencii. Marcel Hossa je s 20 gólmi najlepší strelcom lotyšského tímu a piaty v celej KHL.

Štvorica z Magnitogorska

Hráči z ruských klubov pricestovali do Bratislavy v piatok večer leteckým charterom z Moskvy. Najsilnejšie zastúpenie z klubov má Magnitogorsk v zostave Východu, kde nechýba najlepší útok KHL Zaripov - Kovář - Moziakin ani obranca Lee.

Zápas má úvodné buly o 16.00, súťaž zručností sa začne o poldruha hodiny skôr. Priamy prenos vysiela kanál Sport1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Aj Janus si zahrá s esami KHL