Ako kohúti na pieskovisku. Dostanú sa Buček, Kelemen a Regenda do NHL?

Pavol Regenda v zápase Slovensko - Nemecko na MS v hokeji 2022.

Ako kohúti na pieskovisku. Dostanú sa Buček, Kelemen a Regenda do NHL?

Pavol Regenda v zápase Slovensko - Nemecko na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Pavol Regenda v zápase Slovensko - Nemecko na MS v hokeji 2022.
Pavol Regenda v zápase Slovensko - Nemecko na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|9. jún 2022 o 16:30

Trojica Slovákov sa pokúsi preraziť v zámorí.

BRATISLAVA. Nemajú už osemnásť rokov a nikto ich nikdy nedraftoval, napriek tomu dostali šancu prebojovať sa do NHL.

Posledná sezóna vyniesla trom slovenským hokejistom dvojcestné kontrakty s klubmi najprestížnejšej hokejovej ligy sveta. 

Aká je ich šanca, že si v budúcom roku zahrajú v prvom tíme? Miloš Kelemen, Pavol Regenda a Samuel Buček sú už len krok od naplnenia sna mnohých hokejistov. NHL je blízko, no zároveň ešte stále ďaleko.

„Všetci traja sú starší. Adaptácia na hru v AHL alebo v prvom tíme bude pre nich jednoduchšia, pretože sú už zrelí mentálne aj fyzicky,“ zhodnotil bývalý asistent generálneho manažéra slovenskej reprezentácie Oto Haščák, ktorý už pôsobí ako športový riaditeľ klubu HC Slovan Bratislava. 

Vtip, ktorý vyšiel

Dvadsaťdvaročný Kelemen zaujal vedenie Arizona Coyotes minulú sezónu, v ktorej premiérovo pôsobil v českej extralige v drese Mladej Boleslavi a hral na zimnej olympiáde v Pekingu. 

Jeho povesť postupne gradovala, keď po účasti v Pekingu zavŕšenej senzačným bronzom zažiaril v play off českej extraligy. V ňom sa stal s deviatimi gólmi najlepším strelcom. „To som bol ako Juraj Slafkovský na olympiáde. Dal som gól aj z bufetu,“ vtipkoval v talk šou Z voleja

„Keby mi to niekto pred dvoma rokmi povedal, odvetil by som, že je to pekný fór. Progres bol veľmi rýchly. Som na začiatku cesty a viem, že to bude ťažké,“ dodal.

Jeho kvality vyzdvihol aj Oto Haščák: „Je to skvelý chalan s obrovským srdcom. Tvrdo pracuje a je len otázka času, kedy sa presadí aj v AHL alebo NHL.“

Z východu do Česka a za oceán

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ako kohúti na pieskovisku. Dostanú sa Buček, Kelemen a Regenda do NHL?