Agüero zničil Leicester City. Je to legenda, chválil ho tréner

Sergio Agüero strieľa jeden zo svojich gólov do siete Leicesteru City.
Sergio Agüero strieľa jeden zo svojich gólov do siete Leicesteru City. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. feb 2018 o 11:28

Manchester City vyhral 5:1, Argentínčan strelil štyri góly.

MANCHESTER. One man show predviedol futbalista Manchestru City Sergio Agüero v sobotňajšom zápase 27. kola anglickej Premier League.

Po polčasovej remíze 1:1 proti Leicestru City zabezpečil argentínsky útočník štyrmi gólmi v druhom dejstve svojmu tímu pohodlné víťazstvo 5:1.

Guardiola: Má špeciálny talent

Skóre otvoril po troch minútach od úvodného hvizdu domáci Raheem Sterling, na ktorého presný zásah odpovedal v 25. minúte útočník Jamie Vardy.

Hneď na začiatku druhej časti hry sa dostal k slovu 29-ročný Agüero a dvoma gólmi v úvodných ôsmich minútach dostal Manchester City do vedenia 3:1.

Ďalší gól pridal v 77. minúte a skóre stretnutia uzavrel v úplnom závere krásnou strelou spoza šestnástky, keď strelil svoj štvrtý gól v zápase a dvadsiaty prvý v prebiehajúcej sezóne anglickej ligy.

"Je to skutočná legenda klubu. Sergio má špeciálny talent. Sme radi, že ho máme, pretože potrebujeme jeho góly," povedal po zápase podľa agentúry AP tréner Manchestru City Pep Guardiola.

Mahrez si vyčistil hlavu a vrátil sa do zostavy

Do zostavy Leicestru sa vrátil po dvojzápasovej absencii Riyad Mahrez, ktorého tréner Claude Puel nenominoval na predchádzajúce zápasy, pretože si podľa jeho slov potreboval "vyčistiť hlavu".

Mahrez odohral záverečnú pol hodinu. "Dostali sme góly v najnevhodnejšom čase - na začiatku oboch polčasov. Proti City sa hrá veľmi ťažko, je náročné držať loptu v dueloch proti nim," vyhlásil po stretnutí Puel.

Manchester City je po 27. kole so 72 bodmi neohrozene na čele Premier League. Leicester je s 35 bodmi ôsmy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Agüero zničil Leicester City. Je to legenda, chválil ho tréner