Hlavné menu

Medzilaborce potvrdili na „umelke“ proti N. Hrušovu tabuľkové postavenie

14. mar 2022 o 11:03

FK Nižný Hrušov nevstúpil do jarnej časti optimálne výsledkovo, ani herne. Hráči MŠK Spartak Medzilaborce nielenže domácich na umelej tráve vo Vranove nad Topľou udržali na dištanc, ale po zmene strán sa dopracovali aj k dvom presným zásahom.

Najmä v prvom polčase sa Hrušovčania nedokázali dostať do tempa. Hostia z Medzilaboriec hrali trpezlivo a prvýkrát sa mohli dočkať už po jedenástich minútach hry. Potoma vystihol zlú Hrehovu rozohrávku pred pokutovým územím a po Poľákovej obaľovačke sa robinsonádou zaskvel Klamár.

V 19. min. ponúkol Hreha na opačnom konci ihriska výborný center, ale Horský, ktorý mal dostatok priestoru, aj času, hlavičkoval vo vyloženej pozícii vysoko nad bránu.

Po polhodine hry vymyslel šikovnú kolmicu Potoma a pri Poľákovom samostatnom nájazde zatiahol rolety opäť Klamár.

N. Hrušov namieril medzi žrde prvýkrát v 40. min., kedy sa k ďalekonosnému priamemu kopu postavil Kulich a hoci Mulík jeho strelu musel krotiť na dvakrát, poradil si s ňou.

V 55. min. sa individuálne presadil Štec. Napriek tomu, že pri bránkovej čiare boli pri ňom dvaja domáci hráči, Paľuš ho v šestnástke fauloval a nariadený pokutový kop premenil Gavula. Klamár síce vystihol smer lopty, no hosťujúci exekútor bol precízny a nedal mu šancu.

V 76. min. poslal pas za obranu Hreha. Kulich stihol pred Mulíkom prehodiť loptu špičkou kopačky ponad neho a elegantne hlavou zakončil do prázdnej brány. Jedinou chybou tejto famóznej akcie bol odmávaný ofsajd...

Hostia pridali druhú gólovú poistku v 77. min., kedy sa Bunda presadil na krídle proti dvojici protihráčov a Poľák hlavou rutinérsky skóroval.

Hráčom N. Hrušova tento zápas nevyšiel a svoj tieň neprekročili ani v závere stretnutia. Horský ešte hlavičkoval do stredu brány a Hreha pálil z 18 m tesne nad brvno, no proti konsolidovaným Medzilaborciam to na úspešný výsledok nestačilo.

„Súhlasím s tým, že súper mal vyloženejšie šance a úprimne poviem, že som od našich hráčov očakával viac. Hoci sme v príprave začali dobre, postupne sa nám nevyhli kovidové prípady, či zranenia a tréningový proces, ani posledné zápasy v príprave neboli podľa našich predstáv. V prvom polčase sme sa hľadali, chýbala nám väčšia výbušnosť, no napriek tomu sa priebeh vyvíjal takticky vyrovnane. Čakalo sa na väčšiu chybu a hoci sme súperovi pripravili dve šance, podržal nás brankár. Po zmene strán sme netakticky vyrobili penaltu, ktorá podľa mňa rozhodla. Museli sme hrať trošku otvorenejšie a súper z ďalšej príležitosti zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Napriek tomu, že sme boli v druhom polčase aktívnejší, skórovať sa nám nepodarilo. Z tohto pohľadu je to sklamanie, lebo som veril, že sa o úspešný výsledok pobijeme viac,“ postavil sa férovo k hodnoteniu zápasu prezident FK Nižný Hrušov Peter Babjak.

Medzilaborčania, ktorí v Slovnaft Cupe vytrápili MFK Vranov, zvládli tento duel s futbalovou noblesou. V defenzíve mali dianie na trávniku pod kontrolou a smerom dopredu dokázali pridať nadstavbu, za ktorú boli odmenení dvoma gólmi. „V prvom rade chcem povedať, že sa hralo za ideálnych podmienok na futbal. Keď som sa dozvedel, že budeme hrať na umelej tráve, potešil som sa, lebo máme technické mužstvo a takýto terén nám vyhovuje. Keby sa hralo na prírodnom trávniku, zápas by bol možno viac bojovnejší a vyzeral by ináč. S našou hrou v prvom polčase som nebol spokojný a to aj napriek tomu, že sme mali jednu gólovú príležitosť. Do druhého polčasu sme išli s cieľom dostať súpera pod tlak, čo sa nám podarilo a myslím si, že naše víťazstvo je zaslúžené,“ hodnotil tréner MŠK Spartak Medzilaborce Víťazoslav Lukáčik.

V Medzilaborciach sa v tomto roku pripravujú na oslavu 100. výročia založenia klubu a radi by sa odmenili postupom do budúcej najvyššej krajskej súťaže. Z tohto pohľadu má víťazstvo proti N. Hrušovu pridanú hodnotu. „Vzhľadom k tomu, že v tomto roku oslavujeme storočnicu klubu, bol by to pekný darček. Keďže máme na to káder, aj podmienky, budeme sa snažiť, aby sme sa do 5. miesta zmestili. Aj preto chcem oceniť bojovnosť a hernú disciplínu. Bolo to prvé jarné kolo, v ktorom sme nevedeli s čím príde súper, ale počítajú sa body. Získali sme všetky tri a sme teda spokojní,“ dodal V. Lukáčik.

FK Nižný Hrušov – MŠK Spartak Medzilaborce 0:2 (0:2)
Góly: 56. Gavula z 11, 77. Poľák.
ŽK: 51. Sabol, 72. Paľuš, 76. Kulich – 51. Krajník.
Zostava FK N. Hrušov: Klamár – Paľuš, Begala (60. T. Veliký), Pačuta (72. A. Veliký), Sabol, Palko, Kotľár (20. Orosi), Horský, Polačko, Kulich, Hreha.
Zostava MŠK Spartak Medzilaborce: Mulík – Harakaľ, Pankovčin, Pavlík, Krajník, Mikita (13. Štec), Porvazník, Gavula, Zavacký (81. Fečo), Poľák, Potoma (58. Bunda).

 

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: