Rozhodcovia

SFZ - Rozhodkyňa Miriama Bočková premiérovo rozhodovala na majstrovstvách Európy žien do 17 rokov

Rozhodkyňa Miriama Bočková počas zápasu UEFA Majstrovstiev Európy zien do 17 rokov 2023/2024 medzi Poľskom a Belgickom v Klostergårdens
Rozhodkyňa Miriama Bočková počas zápasu UEFA Majstrovstiev Európy zien do 17 rokov 2023/2024 medzi Poľskom a Belgickom v Klostergårdens (Autor: UEFA)
Timotej Pavlík|7. jún 2024 o 14:17
Rozhodkyňa Miriama Bočková počas zápasu UEFA Majstrovstiev Európy zien do 17 rokov 2023/2024 medzi Poľskom a Belgickom v Klostergårdens
Rozhodkyňa Miriama Bočková počas zápasu UEFA Majstrovstiev Európy zien do 17 rokov 2023/2024 medzi Poľskom a Belgickom v Klostergårdens (Autor: UEFA)


BRATISLAVA (SFZ) -
Koordinátorka rozvoja ženského futbalu SFZ a zároveň rozhodkyňa Miriama Bočková bola na majstrovstvách Európy do 17 rokov súčasťou 4 zápasov. Vo Švédsku bola premiérovo v úlohe hlavnej rozhodkyne na kontinentálnom šampionáte.

Ako ste sa cítili na turnaji?

"Na turnaj som cestovala s veľkým očakávaním ako to bude celé prebiehať, ako budú vyzerať naše dni, zápasy, tréningy, aká partia dievčat sa vo Švédsku stretneme. Nakoľko to bol pre mňa prvý finálový turnaj, všetko bolo pre mňa nové. S pár nominovanými rozhodkyňami sme sa stretli už na zápasoch alebo turnajoch pred majstrovstvam. Väčšina však boli dievčatá s ktorými sme sa videli po prvýkrát."

Aké bolo pozadie majstrovstiev Európy do 17 rokov? Čo všetko ste tam robili?

"Dva dni pred začiatkom turnaja sme mali na programe fitness check, ktorý sme všetky úspešne absolvovali. Počas celého turnaja sme mali , mimo zápasových dní, každý deň tréningy pod vedením fitness koučov. K dispozícii sme mali aj fyzioterapeutov, ktorí sa taktiež starali o našú fyzickú pripravenosť na zápasy. Celkovo bol finálový turnaj ako po futbalovej tak aj organizačnej stránke na vysokej úrovni.

Počas turnaja zavítala medzi nás aj elitná rozhodkyňa, Švédka Tess Olofsson, ktorá nám porozprávala o svojich začiatkoch, úspechoch, a jej ceste na vrchol, kde sa teraz nachádza."

Čo ti dal tento turnaj?
"Zo Švédska si odnášam len tie najkrajšie spomienky a zážitky. Zážitky z futbalových trávnikov, ale aj mimo nich, keďže sme s dievčatami na turnaji vytvorili počas tých, takmer 3 týždňov, výbornú partiu. Vládla medzi nami veľká súdržnosť a vzájomná podpora, čo je v zápasoch nesmierne dôležité. Toto všetko prispelo k skvelej atmosfére, ktorá sa niesla turnajom až do samotného konca.

Je to krásny pocit zažiť niečo, o čom človek kedysi len sníval. Mať sny a ciele je podľa mňa základom všetkého. Človek by mal vedieť kam a za čím smeruje. "

Aké sú tvoje ďalšie ambície v rozhodovaní?

"Ciele si dávam vždy postupne, mám aj jeden väčší, no nahlas o tom dopredu nerozprávam. Avšak teraz už môžem povedať, že vo Švédsku sa mi splnil jeden z nich."

Zápasy Miriamy Bočkovej na majstrovstách Európy do 17 rokov:

Poľsko - Belgicko 1:0 

Švédsko - Anglicko 1:5 (náhradná rozhodkyňa)

Francúzsko - Anglicko 0:1

Poľsko - Francúzsko 2:2 (4:2 po penaltách) , zápas o 3.miesto, play-off zápas o postup na MS WU17(náhradná rozhodkyňa)

(Autor: UEFA)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: