Finále Školský Pohár SFZ

GRASSROOTS - Finále Školského pohára SFZ 2022/23 v Šamoríne

SFZ|11. jún 2023 o 10:10
(Zdroj: SFZ)

BRATISLAVA (SFZ) - V dňoch 13. - 14. júna 2023 vyvrcholí finálovým turnajom v Šamoríne jubilejný 10. ročník Školského pohára SFZ 2022/23. Do celoslovenského finále M-SR vo futbale žiakov a žiačok postúpilo 8 víťazov krajských kôl v kategórii žiakov a 8 víťazov krajských kôl v kategórii žiačok.

Do 10. ročníka futbalovej súťaže Školský pohár SFZ vo futbale žiakov a žiačok ZŠ sa prihlásilo spolu 1497 tímov (z celkového počtu 2359 základných škôl na Slovensku), organizátorom funálového turnaja je Slovenský futbalový zväz pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Národného športového centra.

Do súťaže sa mohli prihlasovať družstvá základných škôl do 30. októbra 2022, organizátori evidujú prihlášky 1024 chlapčenských a 473 dievčenských tímov, spolu 11 576 účastníkov projektu.

V mesiaci marec 2023 prebiehali okresné, regionálne a krajské kolá 10. ročníka školskej futbalovej súťaže Školský pohár SFZ, na finálovom turnaji sa predstaví 8 víťazov krajských kôl v kategórii žiakov a 8 víťazov krajských kôl v kategórii žiačok. Dejiskom finálového turnaja bude v dňoch 13.-14. júna 2023 športový komplex X-BIONIC Sphere v Šamoríne.

Na víťazné tímy chlapcov a dievčat čakajú okrem hodnotných cien aj vstupenky na kvalifikačný zápas slovenskej futbalovej reprezentácie o postup na EURO 2024 Slovensko - Portugalsko, ktorý sa uskutoční dňa 8.9.2023 na NFŠ v Bratislave.

Účastníci finálového turnaja Školského pohára SFZ 2022/23:

Bratislavský kraj
Chlapci: Deutsche Schule, Bárdošova 33, Bratislava
Dievčatá: ZŠ kpt. J. Nálepku, Školská 2, Stupava

Trnavský kraj
Chlapci: ZŠ s MŠ, Koperníkova 24, Hlohovec
Dievčatá: ZŠ s MŠ Rakovice

Trenčiansky kraj
Chlapci: ZŠ, Partizánska 6, Bánovce nad Bebravou
Dievčatá: ZŠ Štvrtej sednice Tatrína, Pionierska 351, Čachtice

Nitriansky kraj
Chlapci: ZŠ, Tulipánova 1, Nitra
Dievčatá: ZŠ, Školská 1699, Močenok

Žilinský kraj
Chlapci: ZŠ s MŠ, Školská 49, Žilina
Dievčatá: ZŠ Sv. Vincenta, A. Hlinku 22, Ružomberok

Banskobystrický kraj
Chlapci: ZŠ s MŠ, Tajovského 2, Badín
Dievčatá: ZŠ s MŠ Miroslava Bielika, Župkov

Prešovský kraj
Chlapci: ZŠ, Lúčna 826, Vranov nad Topľou
Dievčatá: ZŠ, Lúčna 826, Vranov nad Topľou

Košický kraj
Chlapci: ZŠ s vjm, Československej armády 15, Moldava nad Bodvou
Dievčatá: CZŠ, Bernolákova 18, Košice

(Zdroj: SFZ)
(Zdroj: SFZ)
(Zdroj: SFZ)

Superfinále 2023 Základných škôl v Šamoríne

Vyvrcholenie 10. ročníka Školského pohára 2023 je sučasťou najväčšieho školského športového podujatia na Slovensku s účasťou viac ako 1200 účastníkov z 8 krajov, zahŕňajúci 9 športových disciplín, účastníci budú bojovať o 17 domácich majstrovských titulov. 

V dňoch 13. - 14.6.2023 sa v XBS v Šamoríne uskutoční festival školského športu, súťažiť sa bude v atletickom viacboji, plaveckom trojboji, gymnastickom štvorboji, v parkúre, v stolnom tenise, vo vybíjanej, futbale, midicool volejbale, 3x3 basketbale a prvýkrát bude súčasťou podujatia aj finále Olympijského odznaku všestrannosti (OLOV).

Okrem súťaží čaká na žiakov z okolitých škôl a súťažiacich Funzóna na ploche viac ako 4000m2. Na deti bude čakať 20 rôznych pohybových a športových aktivít, ktoré zabezpečia športové zväzy, partnerské športové organizácie, poskytovatelia MODULOV, Ministerstvo obrany SR, Slovenský olympijský a športový výbor a Národné športové centrum.

Na pódiu sa budú striedať vystúpenia gymnastiek, cheerleaderiek, tanečníkov, deti sa budú môcť stretnúť so známymi športovcami. Dňa 13. júna na všetkých čaká ikonický nočný beh na dostihovej dráhe, kde sa bude súťažiť o pohár štátneho tajomníka pre šport MŠVVaŠ SR.

Vecné ceny do súťaží venovala spoločnosť Euronics, ktorá pre víťazov jednotlivých športov a nočného behu pripravila tablety Lenovo a ďašie zaujímavé ceny. Partnerom podujatia je spoločnosť JOJ šport, rádio Vlna, iontové nápoje 3XP a slovenská kozmetika DIXI. Organizátormi podujatia sú Národné športové centrum a MŠVVaŠ SR.


(Zdroj: SFZ)
(Zdroj: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: