Elektrikára chcú ligové kluby. V dedinskej súťaži strelil rekordne rýchly hetrik

Ivan Mriška|14. okt 2020 o 16:10

Matej Hovančík dáva prednosť práci.

ŠARIŠSKÉ DRAVCE. Diváci v piatej na východe Slovenska boli svedkami streleckého rekordu. Futbalista FK Šarišské Dravce zaznamenal čistý hetrik za necelé 4 minúty.

Celkovo strelil Matej Hovančík pri výhre 8:1 proti OFK 2010 Kurima päť gólov. Na tento gólový koncert potreboval dokopy 25 minút.

„Sype mi to. Pomerne pravidelne premieňam šance. Nie je to len o tom poslednom zápase. Tešia ma však aj asistencie. Raz som už za seniorov strelil štyri góly v zápase, ale päť nie, je môj osobný rekord,“ povedal Matej Hovančík, podľa ktorého sa súčasná sezóna vyvíja ako jeho najlepšia v kariére.

Najlepší strelec ligy

Prvý gól strelil z priameho kopu, trafil okolo múru. Druhý zaznamenal po jednoduchej akcii zo šestnástky a tretí po odkope, keď obišiel aj brankára a do odkrytej brány pohodlne skóroval.

„Potrebovali sme po sérii zaváhaní konečne bodovať naplno. Preto som sa sústredil, aby som z každej šance strelil gól. Chcel som pomôcť mužstvu nakopnúť sa. A to sa aj podarilo,“ dodal.

(Autor: archív hráča)

Hovančík je aktuálne najlepším strelcom JAKO V. ligy Šarišská, keď v desiatich kolách nasúkal 15 gólov. Na čele má päťgólový náskok pred Romanom Jakubkom z Chminianskej Novej Vsi a Pavlom Kocurkom z Kamenice.

„Chlapci v šatni sú radi, že sa mi darí. V dobrom ma podpichujú. Našťastie do klubovej kasy nemusím platiť za hetriky či teraz za päť gólov. Predpokladám, že i vedenie klubu je spokojné.

Streleckú métu som si nestanovil žiadnu. Určite by ma však potešilo, keby som počet gólov zaokrúhlil na dvadsať. Bolo by to pekné. Uvidíme však, čo bude ďalej, či sa vôbec súťaž dohrá,“ pripomenul aktuálnu pandemickú situáciu hráč, ktorý nastupuje s nezvyčajným číslom 90.

V tejto sezóne má kanonier na konte už dva hetriky, ten druhý strelil pri výhre 4:2 proti Gaboltovu a potreboval naň 59 minút.

Bratranec: Má na vyššiu súťaž

Zaujímavosťou je, že v Lipanoch hrával v zálohe, na post útočníka sa posunul až v Šarišských Dravciach.

A práve v Lipanoch pôsobí jeho bratranec Juraj Hovančík, ktorého si fanúšikovia pamätajú najmä z pôsobenia v MFK Košice.

Upútal pozornosť tiež skúškami v anglických kluboch FC Middlesbrough a FC Blackburn Rovers.

„Matejovi sa výborne darí. Má na vyššiu súťaž, mohol by vo futbale výraznejšie prehovoriť. Prednosť však dáva zamestnaniu, čo úplne chápem,“ na adresu svojho 23-ročného bratranca povedal Juraj Hovančík, bývalý hráč Podbrezovej, Tatrana Prešov a Lokomotívy Košice.

(Autor: archív hráča)

Záujem viacerých klubov

O služby Mateja Hovančíka prejavilo záujem viacero klubov z druhej a tretej ligy. Pred tromi rokmi bol dokonca na skúške v Spartaku Trnava.

„Do Draviec som išiel aj pre pracovné podmienky. Radšej som zvolil zamestnaneckú istotu ako možnú neistotu v klube vo vyššej súťaži,“ vysvetlil kanonier, ktorý ako elektrikár chodí na turnusy nielen po Slovensku, ale aj do Nemecka.

Šarišské Dravce sú aktuálne zo štrnástich tímov na nelichotivej 11. pozícii.

Štvrtý tím od konca má v kabíne najlepšieho kanoniera súťaže, pričom ešte viac zaujímavé je, že Dravce strelili najviac gólov. Až 28, pričom prvá Marhaň skórovala len 21-krát.

„Menšia rarita. Patríme medzi posledné tímy v tabuľke a nastrieľali sme najviac gólov,“ usmial sa na záver Matej Hovančík, ktorý zaznamenal viac ako polovicu gólov svojho mužstva.

Boli ste svedkami zaujímavého futbalového momentu, videli ste parádny gól, akciu, alebo inú nezvyčajnú situáciu v zápase? Dajte nám o tom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Aj vy tvoríte obsah futbalnetu. Ďakujeme.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Elektrikára chcú ligové kluby. V dedinskej súťaži strelil rekordne rýchly hetrik