Zvolenčania sú už pokope, s novým trénerom idú na titul

Tréner HKM Zvolen Peter Mikula äso zlatou medailou po víťaznom piatom zápase finále play off proti HC Košice.
Tréner HKM Zvolen Peter Mikula äso zlatou medailou po víťaznom piatom zápase finále play off proti HC Košice. (Autor: TASR)
SITA|30. aug 2013 o 13:08

Zvolenského kapitána Lukáš Juríka má nahradiť Vladislav Baláž, vracia sa aj Andrej Podkonický.

ZVOLEN. Úradujúci hokejový majster HKM Zvolen uzavrel káder pre sezónu 2013/2014. Poslednými hráčmi, ktorí v piatok podpísali ročné zmluvy, sú útočníci Andrej Podkonický a Vladislav Baláž.

Odchod kapitána Lukáša Juríka do rakúskeho Innsbrucku zaplátalo vedenie Zvolena práve najnovšou posilou Balážom, ktorý vlaňajšiu sezónu absolvoval v Litvínove a nevyšla mu podľa predstáv. Predtým pôsobil tri roky vo Zvolene.

"Nechcem už rozoberať nevydarenú sezónu. V Litvínove mi to nevyšlo z viacerých dôvodov. Teraz sa chcem vo Zvolene hlavne dostať do dobrého zápasového rytmu a potrebnej formy," povedal Baláž.

Andrej Podkonický je rovnako staronovou tvárou v hráčskej kabíne Zvolenčanov. Prípravu na novú sezónu síce začal v kazašskom Pavlodare, no v lete si všetko premyslel a opäť podpísal kontrakt s materským klubom.

"Bolo by pre mňa ťažké byť bez rodiny. Trošku som sa unáhlil s podpisom zmluvy s Pavlodarom. Zvolenské HKM ma prehováralo počas prípravného obdobia na novú sezónu s tým, či sa nevrátim," povedal Podkonický.

Nový tréner Lubomír Oslizlo začne sezónu s tým, čo má v súčasnosti k dispozícii. "V priebehu sezóny uvidíme, či budeme musieť káder ešte doplniť. Tomuto mužstvu verím. Silu vidím hlavne v útočnej fáze, defenzívu ešte musíme zlepšiť."

HKM Zvolen vstupuje do extraligovej sezóny 2013/14 s rozpočtom 750-tisíc eur. Oproti vlaňajšku zostal nezmenený, aj keď pribudli noví sponzori.

Vedenie klubu stanovilo seniorskému tímu jednoznačný cieľ - obhájiť majstrovský titul. "Finančná situácia v klube je asi taká, ako na celom Slovensku, teda nie je nejako priaznivá, ale ani hrozivá, že by sme nevedeli sezónu zvládnuť," uviedol generálny manažér HKM Milan Čanky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zvolenčania sú už pokope, s novým trénerom idú na titul