Zuzulová po zákroku, aj Procházková zranená

Sportnet|16. feb 2009 o 00:00

Špičkové slovenské lyžiarky si vybrali dávku smoly v najnevhodnejší čas, v čase majstrovstiev sveta vo svojich disciplínach.BRATISLAVA/VALDIDENTRO.

Špičkové slovenské lyžiarky si vybrali dávku smoly v najnevhodnejší čas, v čase majstrovstiev sveta vo svojich disciplínach.

BRATISLAVA/VALDIDENTRO. Najlepšia slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová sa krátko po návrate zo svetového šampionátu vo Val d´Isere podrobila už v sobotu v Bratislave operačnému zákroku. Jej ošetrujúci lekár Stanislav Mikuška jej urobil artroskopiu boľavého kolena a povedal, že pôvodná diagnóza o poškodenom menisku sa našťastie nepotvrdila.

Pauza päť týždňov

"Poškodená bola v jej prípade chrupavka jabĺčka. Ide o druhý stupeň poškodenia. Muselo sa to trochu vybrúsiť. Čaká ju teraz pauza, ktorú odhadujem na päť týždňov," uviedol MUDr. S. Mikuška.

Prasknutie v členku

Slovenská lyžiarska jednotka, bežkyňa Alena Procházková sa pri rozcvičke pred sobotnými pretekmi Svetového pohára na 10 km klasickou technikou v talianskom Valdidentre zranila a jej štart na blížiacich sa majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach v českom Liberci je vážne ohrozený. "Alena si pred pretekmi pravdepodobne odtrhla jeden z úponov v členku. Pri rozjazďovaní jej v ňom niečo prasklo, zacítila obrovskú bolesť. Bližšie podrobnosti budeme vedieť až po vyšetrení magnetickou rezonanciou. Žiaľ, v Bormiu to nebolo možné, vraciame sa domov na Slovensko. Až potom budeme presne vedieť, či vôbec pôjdeme do Liberca," informoval tréner slovenskej reprezentantky Ján Valuška. Procházková bola jednou z najväčších nádejí slovenského lyžovania na MS, ktoré sa tento týždeň začínajú v spomínanom českom stredisku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zuzulová po zákroku, aj Procházková zranená