Zúrivec Gattuso napadol súperovho trénera

Gennaro Gattuso zaútočil na Joea Jordana.
Gennaro Gattuso zaútočil na Joea Jordana. (Autor: PROFIMEDIA)
Ladislav Harsányi|16. feb 2011 o 19:26

Bezohľadný faul Flaminiho i fyzický útok Gattusa na asistenta trénera súpera. Aj to priniesol osemfinálový duel Ligy majstrov medzi AC Miláno a Tottenhamom.

BRATISLAVA. Kapitán rosso-neri Gennaro Gattuso strácal nervy už počas zápasu. S asistentom trénera Tottenhamu Joem Jordanom (mimochodom, ten si ako hráč zahral aj v drese AC Miláno) najprv zviedol slovný súboj po faule Stevena Pienaara. Konflikt vyvrcholil po záverečnom hvizde rozhodcu.

Gattuso už bez dresu a s kapitánskou páskou na ruke sa pretlačil k Jordanovi, chytil ho pod krkom a hlavou udrel do jeho hlavy.

Jordan provokoval

„Urobil som, čo som nemal urobiť. Celý druhý polčas ma provokoval, no moja reakcia bola neadekvátna. Na konci zápasu som stratil hlavu, beriem za to plnú zodpovednosť,“ kajal sa po zápase.

„Bol som iritovaný pre slová, ktoré sme si vymenili ešte skôr. Nebudem ich reprodukovať, hovorili sme po škótsky. Bolo odo mňa nesprávne urobiť to staršiemu človeku a ospravedlňujem sa,“ citoval hráča portál italian–football. net.

Gattuso nemá problém so škótskym dialektom, kedysi pôsobil v Rangers a navyše jeho manželka je Škótka.

Žltá karta zo zápasu ho vyradila z odvety a je viac ako isté, že od UEFA dostane ďalší trest za napadnutie Jordana.

Rozhodol Crouch

Vlnu emócií vyvolal aj zákrok Mathieua Flaminiho na Verlana Čorluku. Milánčan šiel do sklzu oboma nohami a Chorváta škaredo zoťal.

„Bol to hrozný zákrok, mala to byť červená karta,“ právom sa hneval tréner Tottenhamu Harry Redknapp. Rozhodca vytiahol len žltú.

Tottenham sa poučil z jesennej návštevy San Sira, keď s Interom prehrával po polčase už 0:4. Proti AC vyrukoval s pozornejšou obranou a hrozil z brejkov. Jeden z nich rozhodol o výsledku.

Maličký Aaron Lennon (165 cm) po skvelom úniku z vlastnej polovice šikovne našiel bezmála dvojmetrového Petera Croucha, ktorý zabezpečil nečakanú výhru hostí.

Odvety sú na programe 9. marca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Zúrivec Gattuso napadol súperovho trénera