Zo Steel Arény pod holé nebo pred Galériu

Spomienka na rok  2009. Takto sa v Steel Aréne bojovalo pod  košmi na desiatom ročníku.
Spomienka na rok 2009. Takto sa v Steel Aréne bojovalo pod košmi na desiatom ročníku. (Autor: rosa)
Sportnet|25. aug 2011 o 00:00

Košický streetbasket je späť. Vlani bola síce desaťročná tradícia prerušená, ale v septembri, konkrétne sedemnásteho, sa v metropole východu uskutoční jedenásty ročník U. S. Steel streetbasketu Košice.

Vyznávači pouličného basketbalu túto informáciu iste privítajú. Mení sa len miesto konania, namiesto Steel Arény sa bude hrať pred obchodným centrom Galéria.

KOŠICE. Pred obchodným centrom Galéria, ktoré oslavuje svoje 6. narodeniny, sa 17. septembra uskutoční už jedenásty ročník U. S. Steel Streetbasketu Košice. Po ročnej odmlke tak bude obnovená tradícia obľúbeného podujatia.

Hrať sa bude na parkovisku

„Vlani sa nám ozvalo strašne veľa ľudí, prečo nebude streetbal. Takže to bola doslova spoločenská objednávka. Z roka na rok sme dvíhali úroveň podujatia a pred rokom sme nemohli rátať s podporou mesta ani spoločnosti U. S. Steel Košice, nevedeli by sme zorganizovať turnaj na patričnej úrovni. Preto tu bola pauza,“ vysvetľuje hlavný organizátor košického U. S. Steel streetbasketu Daniel Jendrichovský. „Teraz nás však podporilo mesto aj spoločnosť U. S. Steel Košice a tak pokračujeme tradičnom podujatí. Aj keď už nie v komfortnej Steel Aréne, ale pod holým nebom ako spoločenskej akcii. Spoločnú reč sme našli s obchodným centrom Galéria. Hrať sa bude na parkovisku, takže budeme závislí od počasia, budeme sa modliť, aby bolo jedenásteho septembra príjemne a bez dažďa. Nevedeli sme zorganizovať turnaj v skoršom termíne, nemali sme do začiatku leta vyjadrenie mesta a spoločnosti U. S. Steel Košice.

Maximálne 90 tímov

Ako aj v minulosti i teraz od ôsmej rána sa bude hrať na parkovisku, kde vyrastie sedem ihrísk, na ktorých sa bude hrať, ak nerátame V.I.P. turnaj v šiestich kategóriách. Aj tentoraz to bude V.I.P., OPEN kategória, ženy, chlapci, dievčatá, chlapci – mini, dievčatá – mini.

„Na našej stránke nájdu záujemcovia podmienky aj prihlášky. Počet účastníkov v jednotlivých kategóriách je obmedzený. V minulosti sme mali aj 106 tímov, ale obmedzili sme to na 90. Bez toho, aby sme robili reklamu, už sa nám hlásia tímy, o streetbasket skrátka v Košiciach je značný záujem. Každé družstvo má garantované minimálne tri zápasy,“ povedal hlavný organizátor košického U. S. Steel streetbasketu Daniel Jendrichovský.

Registrácia sa už začala

Registrácia záujemcov sa začala už 20. augusta a potrvá do 14. septembra. V kategórii V.I.P. je účastnícky poplatok 100 €/družstvo. Žiadny muž nesmie byť basketbalista, ktorý v uplynulom ročníku odohral aspoň jeden zápas v extralige alebo v 1. lige. Vek musí mať nad 35 rokov, u žien je to bez obmedzenia. V kategórii OPEN aj ŽENY je účastnícky poplatok 7 €/družstvo. Zvyšné kategórie bez poplatku. Hrať sa má podľa vopred daných pravidiel U.S. Steel Streetbasket 2011.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zo Steel Arény pod holé nebo pred Galériu