Značka MMM má cveng aj za hranicami Košíc

Sportnet|17. mar 2009 o 00:00

Medzinárodný maratón mieru je medzi divmi mesta Košice. Medzi Košičanmi má stále veľmi dobrý zvuk. A o jeho dobrú reklamu sa cez víkend postaral

Etiópčan D. Yirdawe. V ďalekom Soule sa Košice spomínali v súvislosti s jeho skvelým novým osobným maximom, ktorým si vylepšil osobák z Košíc.

KOŠICE. V minulých dňoch prebiehala internetová anketa, do ktorej sa zapojili obyvatelia Košíc, ale i záujemcovia o dianie v tomto meste kdekoľvek vo svete. Ich úlohou bolo vybrať sedem divov spomedzi atrakcií, pamiatok a fenoménov, ktoré sú s týmto mestom spájané. Medzinárodný maratón mieru v nominácii samozrejme nechýbal a vďaka získaným hlasom obsadil v ankete 3. miesto.

Maratón patrí ku Košiciam

"Sme veľmi radi, že maratón sa vďaka Košičanom zaradil medzi fenomény mesta. Domnievame sa, že najstaršiemu maratónskemu podujatiu v Európe toto umiestnenie v najlepšej trojke patrí. Myslíme si, že takto cítili aj ľudia, ktorí sa do hlasovania zapojili. Máme dokonca informácie, že hlasy v prospech značky MMM neprišli len z Košíc, ale i z okolitých krajín. Maratón jednoznačne patrí ku Košiciam," povedal riaditeľ pretekov Branislav Koniar. Košická akcia skončila za Dómom sv. Alžbety a Štátnym divadlom. Zvláštnosťou, ktorú si organizátori MMM cenia, je skutočnosť, že popri architektonických skvostoch mesta, ktoré si ľudia vybrali, je maratón fenomén nezhmotnený do statickej podoby, ako podujatie vdychujúce každoročne svojmu mestu neopakovateľnú atmosféru. Okrem bohatej tradície má ambíciu mnoho nového, pre mesto inšpiratívneho, priniesť i v rokoch budúcich. Aj táto anketa teda ukázala, že značka MMM má cveng. Ba že ho z roka na rok umocňuje.

"Budeme sa snažiť tento pozitívny prvok zakomponovať aj do našich marketingových plánov. Určite na tento moment upozorníme našich partnerov, ktorí nie sú v každodennom spojení s mestom," podotkol B. Koniar a pokračoval: "Veríme, že aj napriek situácii, v ktorej sa mesto nachádza, bude pokračovať v podpore tohto podujatia. Sme presvedčení, že význam pretekov umocnený touto anketou bude dostatočným signálom pre mesto, že podpora tohto maratónskeho fenoménu má zmysel."

Azyl sa skončí

Po rozsiahlej rekonštrukcii hotela Slovan sa organizačný stan MMM premiestnil na určitý čas do iných priestorov. V októbri by sa mohol vrátiť späť. Pravda, už do hotela Doubletree by Hilton. "Rokovanie sa už uskutočnilo. Samozrejme, radi by sme získali adekvátne podmienky, ktoré by boli zaujímavé pre obe strany. Rokovania teda stále prebiehajú a myslím si, že v priebehu niekoľkých týždňov budú ukončené. Scenéria sa pred týmto hotelom viac otvorila, je tam o niečo viac priestoru ako pred rekonštrukciou. Budeme zvažovať možnosti, ako to využiť," prezradil Branislav Koniar.

Yirdawe zažiaril opäť v Soule

Víťaz vlaňajšieho Medzinárodného maratónu mieru, Etiópčan Dejene Yirdawe, zažiaril v kórejskom Soule. Po tom, ako zlepšil svoj osobný rekord na jeseň v Košiciach (2:10:51), posunul jeho hodnotu opäť túto nedeľu. V silnej konkurencii dobehol na druhom mieste v čase 2:08:30, keď rýchlejší bol iba Keňan Arusei (2:07:54). Potvrdil tak svoju triedu i skutočnosť, že víťazom z Košíc sa často darilo výrazne uspieť i v nasledujúcich sezónach. Príkladom sú Ernst Kipyego z Kene (v Košiciach prvý v roku 2000) alebo Rus Grigorij Andrejev (2003).

TOMÁŠ PETRO

FAKTY

n Výsledky ankety:

1. Dóm sv. Alžbety (662 hlasov)

2. Štátne divadlo (347 hlasov)

3. Medzinárodný maratón mieru (300 hlasov)

4. Hrajúca fontána (278 hlasov)

5. Kaplnka sv. Michala (243 hlasov)

6. Hlavná ulica (214 hlasov)

7. Jakabov palác (194 hlasov)

foto

Motív 86. MMM

Dominuje na ňom práve posledný víťaz D. Yirdawe a hlavná dominanta mesta.

FOTO: ARCHÍV

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Značka MMM má cveng aj za hranicami Košíc