Zlato si vybojovala sninská šermiarka Mária Riedlová

Spoločná fotka členov ZK Slávia Snina.
Spoločná fotka členov ZK Slávia Snina. (Autor: archív)
Pavel Andraščík|22. jún 2017 o 00:00

V Bratislave sa konali majstrovstvá Slovenska v šerme.

SNINA. Začiatkom júna sa v športovej hale Elán v Bratislave konali majstrovstvá Slovenska vo všetkých vekových kategóriách v šerme. Týchto majstrovstiev sa zúčastnili aj šermiari zo Sniny, ktorí mali aj úspech.

V kategórii mladších žiakov sa Sninčania umiestnili takto: 6. Marek Miško, 9. Adam Piškanin, 10. Dávid Gerboc, 14. Lukáš Sentivan, 16. Martin Hrustič.

Víťazom tejto kategórie sa stal Krasnovský z BŠK Bratislava. Družstvo Sniny získalo bronzovú medailu v zložení Piškanin, Miško, Gerboc, Sentivan. V družstvách zlatú medailu získalo družstvo BŚK Bratislava.

V kategórii mladších žiačok Snina mala iba jednu reprezentantku Máriu Riedlovú, ktorá celou súťažou prešla bez prehry a získala zlatú medailu.

V kategórii starších žiakov sa Sninčania umiestnili takto: 6. Ľuborír Hunčár, 8. Tomáš Bednár, 10. Tomáš Petro, 13. Matej Kohút.

Víťaz bol Košičan Spišák.

Družstvo Sniny Hunčár, Petro, Bednár vo finále prehralo s Bratislavčanmi a získalo striebornú medailu.

V kategórii starších žiačok Želmíra Grossrubatscherová získala bronzovú medailu. Umiestnenie ďalších: 5. Natália Hrustičová, 6. Vieroslava Grossrubatscher. Víťazkou sa stala Košíčanka Antalová.

V súťaži družstiev sa Sninčanky prebojovali do finále, kde podľahli Bratislavčankám a získali strieborné medaily.

Umiestnenie kadetov: 7. Samo Vataha, 14. Tomáš Bednár, 17. Ľubomír Hunčár, 18. Tomáš Gazda, 19. Tomáš Petro.

Nepopulárne 4. miesto Sninčania obsadili v súťaži družstiev.

V kategórii kadetiek nastúpili staršie žiačky a umiestnili sa takto: 7. Želmíra Grossrubatscher, 11. Natália Hrustičová, 13. Vieroslava Grossrubatscher. Zvíťazila Bratislavčanka Bursová. V družstvách získali bronzové medaily.

Umiestnenie seniorov: 7. Martin Kapraľ, 12. Martin Kazík, 12. Matúš Bocko, 24. Ján Gerboc. V súťaži Sninčania obsadili nepopulárne štvrté miesto.

V kategórii senioriek štartovala iba Katarína Hunčárová, ktorá obsadila deviate miesto. Víťazkou sa stala Banskobystričanka Kršňáková.

V kategórii veteránov 60 až 69-ročných štartoval aj tréner Dalibor Kazík, kde pre Sninu získal bronzovú medailu.

Víťazom sa stal Bratislavčan Kollár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zlato si vybojovala sninská šermiarka Mária Riedlová