Vlhová môže útočiť na pódium. Absolútne nič som nevidela, priznala

Petra Vlhová počas obrovského slalomu v Lienzi 2021.
Petra Vlhová počas obrovského slalomu v Lienzi 2021. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|28. dec 2021 o 10:30 (aktualizované 28. dec 2021 o 10:48)

Po úvodnom kole vedie Worleyová.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Lienz (Rakúsko)

Ženy - obrovský slalom, 1. kolo:

1.

Tessa Worleyová

Francúzsko

1:03,21 min

2.

Sara Hectorová

Švédsko

+ 0,12 s

3.

Ragnhild Mowinckelová

Nórsko

+ 0,29 s

4.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,41 s

LIENZ. Petra Vlhová je v 1. kole obrovského slalomu v Lienzi na 4. mieste. Na líderku Francúzku Tessu Worleyovú stráca 41 stotín.

Druhá je Švédka Sara Hectorová (+ 0,12 s), tretia Nórka Ragnhild Mowinckelová (+ 0,29 s).

Druhé kolo sa začne o 13.00 hod.

Vlhová štartovala s číslom 3 a na náročne postavenej trati sa snažila držať úspornú stopu. Na medzičasoch jej strata na Worleyovú narastala, v záverečnej pasáži však dokázala zrýchliť.

„S mojou jazdou som spokojná. Mala som ísť trochu agresívnejšie, ale bojujem veľmi so svetlom. Je tu veľká tma, absolútne nič som nevidela,“ priznala Vlhová pre RTVS.

„Trať je super, to nás jedine zachraňuje. Keby to bolo rozbité, hrboľaté, bolo by to náročnejšie. Ako každé preteky je to boj, aby som sa dostala na pódium,“ dodala.

Do štartovej listiny sa po ochorení COVID-19 vrátili Novozélanďanka Alice Robinsonová, ktorá uzavrela elitnú žrebovanú sedmičku, a Rakúšanka Katharina Liensbergerová.

Naopak, po pozitívnych testoch na koronavírus chýbali líderka celkového poradia Svetového pohára Mikaela Shiffrinová z USA a naďalej aj Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová.

Francúzka otvorila súťaž s jednotkou a nepredstihla ju žiadna zo súperiek, na rozdiel 12 stotín sa k nej priblížila Hectorová.

Švédka skončila pred Vianocami v Courcheveli na druhom a prvom mieste a opäť sa nebála riskantnej jazdy. Nepostrážila si len jednu bránku, pre ktorú sa nedostala do priebežného vedenia.

Iba o štyri stotiny za Vlhovou figurovala Robinsonová, ktorá takisto ľutovala jedinú výraznejšiu chybu. Pred Slovenku sa však zaradila Mowinckelová z druhej žrebovanej skupiny 8-15.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová môže útočiť na pódium. Absolútne nič som nevidela, priznala