Získali čas, aby sa pri výbere trénera neunáhlili

Vychádzajú na prvý tréning. V popredí kapitán mužstva Peter Šinglár (vpravo) a kondičný tréner Rastislav Švický (vľavo).
Vychádzajú na prvý tréning. V popredí kapitán mužstva Peter Šinglár (vpravo) a kondičný tréner Rastislav Švický (vľavo). (Autor: Roman Palik)
Bohuslav Matia|12. jan 2016 o 00:00

Futbalisti FC VSS Košice odštartovali zimnú prípravu na druhú polovicu sezóny.

Futbalisti FC VSS Košice, lídra východnej skupiny II. ligy, odštartovali včera zimnú prípravu na druhú polovicu sezóny. Ako bolo avizované, pod vedením asistenta trénera Ivana Lapšanského, kým vedenie klubu nevyrieši post hlavného kouča.

KOŠICE. „Áno, pôvodne malo byť tak, že už v pondelok bude známe meno nového trénera, ale tým, že Ivan Lapšanský za Jožkom Vukušičom do Kazachstanu ešte nešiel, situácia sa zmenila a prípravu začal on, v pozícii asistenta. Na hlavnom trénerovi ešte budeme pracovať a získali sme nejaký čas, aby sme sa pri jeho výbere neunáhlili,“ oznámil po krátkom zvítaní sa s hráčmi športový riaditeľ klubu Ján Lesniak.

S alternatívou, že by sa Ivan Lapšanský posunul na pozíciu prvého trénera, sa vraj zatiaľ neráta.

„Neviem, Ivo Lapšanský čaká, ako sa vyvinie situácia s Jožom Vukušičom v Kazachstane, pretože on je viac-menej nasmerovaný tým smerom, že by mal ísť za ním, ale v priebehu januára by to určite nemalo byť. Možno že do leta zostane aj tu, nevieme, uvidíme, ako sa to vyvinie,“ povedal nám Ján Lesniak.

Čas ukáže

To, že ide o provizórne riešenie, nám potvrdil aj Ivan Lapšanský.

„Zatiaľ sme dohodnutí tak, že začnem prípravu ako asistent, lebo hlavný tréner sa hľadá. Uvidíme, či to bude týždeň alebo dva, všetko sa bude odvíjať od toho, aký hlavný tréner tu príde.“

Aj od toho, ako sa to bude vyvíjať v Karagande?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Získali čas, aby sa pri výbere trénera neunáhlili