Žirková by mohla stihnúť záver semifinále

Štvrťfinále sledovala v civile zo striedačky. Z. Žirková (vľavo) už začala s ľahkým tréningom.
Štvrťfinále sledovala v civile zo striedačky. Z. Žirková (vľavo) už začala s ľahkým tréningom. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|2. apr 2016 o 00:00

Basketbalistky Good Angels Košice v sobotu čaká úvodný zápas semifinále play-off extraligy so Šamorínom.

Basketbalistky Good Angels Košice v sobotu o 18.30 hod. v Angels aréne čaká úvodný zápas semifinále play-off extraligy, v ktorom si zmerajú sily so Šamorínom. Premiéru si odbije najnovšia akvizícia úradujúceho majstra Američanka Brittany Hrynková, ktorá podľa trénera Košíc Petra Jankoviča rýchlo zapadla do tímu.

KOŠICE. Vo štvrťfinále si obhajkyne titulu poradili s Banskou Bystricou 2:0 na zápasy po výsledkoch 88:50 a 97:59.

Semifinálový súper by ich mal potrápiť o čosi viac. „Každý od nás očakáva, že postúpime najkratšou možnou cestou, aj keď nerád by som vyhlasoval, že nemáme súpera. Každý tím má svoju kvalitu a navyše Šamorín sa posilnil o dve Američanky, takže určite budú hrať lepšie ako počas sezóny. Neočakávam jednoduché zápasy, ale verím, že naplníme postupové ambície,“ povedal tréner Good Angels Peter Jankovič.

Hrynková zapadla do kolektívu

Nová hráčka Brittany Hrynková už stihla absolvovať s družstvom niekoľko tréningov.

„Vyzerá byť veľmi skromná a prišla k nám s čistou hlavou a oddýchnutá. Možno mala menší tréningový výpadok, ale nemôžem na ňu povedať jedno krivé slovo, pretože na tréningoch maká rovnako ako ostatné hráčky a myslím si, že rýchlo zapadla do kolektívu. Čo som mal možnosť vidieť na tréningu, tak už si osvojila aj ten typický európsky basketbal, keďže pôsobila v Izraeli a aj pre ňu je to jednoduchšie. Nikto netvrdí, že je to svetová hráčka, ale do rotácie nám určite veľmi pomôže,“ skonštatoval Jankovič.

Medzi spoluhráčkami sa zatiaľ nestihla americká legionárka viac prejaviť.

„Je to zlatá baba, aj keď zatiaľ sme spolu ešte nehrali a na pár tréningoch je ťažké nejako lepšie spoznať novú hráčku. Mali sme teraz trochu ťažší týždeň, keďže sme nemali žiaden zápas, tak to tréneri využili na zlepšenie kondičky, trochu sme pobehali. Ona s nami všetko pekne odmakala. Keď niečo nevie, tak sa opýta, ale inak je skôr tichšia a na nič sa nesťažuje,“ povedala jedna z najskúsenejších hráčok v kádri Good Angels Anna Jurčenková.

Kiššová je už po operácii

Počas piatkového Dňa bláznov sa v majstrovskom tíme sústredili viac na prípravu na semifinále ako na aprílové žarty.

„Ja osobne som nikoho nenachytal, ale dávam si vždy veľký pozor, aby sa to nikomu nepodarilo na mne. Hlavne si musím dávať pozor na tréningu, ale verím, že sa to zaobíde bez väčších vtipov,“ povedal košický lodivod.

Návrat kapitánky Zuzany Žirkovej na palubovky sa pomaly blíži. Stihnúť by vraj mohla možno už záver semifinálovej série.

„Zuzka už začala s ľahkým tréningom, takže dúfam, že aspoň pár minút by v treťom zápase mohla stihnúť, aby sa trochu dostala do zápasového tempa. Určite s ňou zo začiatku nebudeme rátať, nechceme to nijako siliť. Ostatné hráčky by však mali byť stopercentne pripravené, okrem Martiny Kiššovej, ktorá je po operácii, takže s ňou do konca sezóny nepočítame, ale pevne verím, že nám pomôže v tej nasledujúcej,“ povedal Jankovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Žirková by mohla stihnúť záver semifinále