Žilina porazila dvadsiatku 3:1

TASR|6. dec 2012 o 19:17

Vo štvrtkovom vloženom zápase základnej časti Tipsport extraligy zvíťazili hokejisti MsHK DOXXbet Žilina nad HK Orange 20 3:1.

MsHK DOXXbet Žilina - HK Orange 20 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 20. Rúfus, 39. Škoda, 58. Krajči - 56. M. Pospíšil. Rozhodovali: Jonák - Holienka, Valach, vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše: D. Devečka (Žilina) 5 + DKZ za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou - Bezúch (Orange 20) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 969 divákov.

Veľkú možnosť otvoriť skóre hneď v úvode stretnutia mali hostia, keď po dvoch fauloch žilinských hráčov hrali 113 sekúnd v početnej výhode o dvoch hráčov. Najväčšiu možnosť nepremenil Bíreš, ktorý puk pred odkrytou bránou dobre netrafil. V 7. minúte nedokázal dobrú prihrávku Troligu usmerniť medzi tri žrde Ďuriš.

V ďalšom priebehu tretiny videli diváci hokej bez väčších príležitostí. Nagy sa musel vyznamenať najmä pri dorážke Krajčiho, ale dokázal sa včas premiestniť a puk vyraziť. 41 sekúnd pred sirénou na tvrdú strelu Rúfusa spomedzi kruhov už zareagovať nestihol a Žilina viedla.

Druhý gól mohol pridať v druhej tretine Sýkora, ani na dvakrát však nedokázal pretlačiť puk za Nagyov chrbát. Pri ojedinelej možnosti hostí zakončil Hudec len do Žigárdyho betónov. V polovici duelu predviedol peknú individuálnu akciu Kolena, ale z bezprostrednej blízkosti proti žilinskému brankárovi neuspel.

V 32. minúte unikol vo vlastnom oslabení Drevenák, s ktorého ľahkou strelou Nagy problémy nemal. Mladí reprezentanti opäť nezachytili záver, keď sa tentoraz 109 sekúnd pred prestávkou presadil po Vargovej prihrávke Škoda.

Veľkú časť tretieho dejstva sa hral hokej prakticky bez šancí. Hostia si nedokázali vypracovať súvislejší tlak a Žilinčania bezpečne bránili dvojgólové vedenie. V polovici tretiny dostal päťminútový trest Devečka a dlhú početnú výhodu mladíci využili. V 56. minúte prestrelil Žigárdyho Pospíšil. Tesný náskok už ale domáci nepustili, v presilovej hre ho ešte zveľadil Krajči, ktorý dorážal puk už do odkrytej bránky.

Róbert Rehák, asistent trénera Žiliny: "Z našej strany to dnes nebol optimálny výkon. Chceli sme získať tri body, aby sme sa dotiahli na predposledné miesto, čo nám zväzovalo ruky. Nasadenie ani celková hra neboli podľa našich predstáv. Úlohu sme však splnili a máme dôležité body."

Ernest Bokroš, tréner Orange 20: "Pre reprezentačný výber do 20 rokov to dnes bolo posledné extraligové stretnutie. Aj touto cestou ďakujem všetkým tímom, že nám takúto prípravu umožnili. V Žiline sme zvládli korčuľovanie, nasadenie i osobné súboje. Jediná vec, čo mužstvu chýba, je väčšia ofenzívna sila. Na súperovho brankára sme vystrelili 44-krát, ale okrem zásahu v päťminútovej presilovej hre sme sa nevedeli presadiť. Dúfame, že hráči, ktorí prídu do záverečného kempu, nám pomôžu produktivitu zvýšiť, pretože takto by sme na majstrovstvách sveta neuspeli."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Žilina porazila dvadsiatku 3:1