Zeleno–bieli pod hradom Matúša Čáka neuspeli

Obranca Jaroslav Kolbas (v bielo-zelenom). Podľa jeho slov musia záverečné minúty zápasov lepšie zvládať.
Obranca Jaroslav Kolbas (v bielo-zelenom). Podľa jeho slov musia záverečné minúty zápasov lepšie zvládať. (Autor: sita)
Sportnet|30. júl 2012 o 00:00

Futbalisti 1.FC Tatran Prešov si pripísali v tejto sezóne druhú prehru na súperových ihriskách.

Po nešťastnej porážke na Slovane podľahli zeleno-bieli v treťom kole futbalovej Corgoň ligy domácim Trenčanom 1:2 (0:1). Tí o svojej výhre rozhodli gólom z 85. min., keď trafil Depetris.

PREŠOV. Od úvodu duelu sa snažili hráči Adriána Guľu držať loptu na svojich kopačkách, no zeleno-bieli sa len nebránili, ale vyrážali do rýchlych kontier.

Úvodného gólu sa však dočkali Trenčania, keď v 12. min. trafil Depetris. V prvom polčase sa toho veľa pred oboma bránkami neudialo, za zmienku stojí únik Pribulu zo 42. min., ktorý išiel na Volešákovu bránku osamotený, no zakončil nedôrazne.

Skóre duelu sa menilo v druhom polčase v 75. min., keď si Marcinov center nešťastne usmernil do siete domáci Rodríguez da Silva – 1:1.

Zverenci Adriána Guľu rozhodli o svojom víťazstve v samom závere duelu, keď tri body pre Považanov zariadil v 85. min. svojím druhým gólom v zápase Depetris.

O prehre rozhodol gól opäť zo záveru duelu

Šarišania tak po zápase na Slovane, kde prišli o všetky body v 94. min., nezvládli záverečné minúty ani pod hradom Matúša Čáka. Za nerozhodného stavu 1:1 prišla 85. min. a rozhodujúci gól duelu z kopačky Depetrisa.

„Táto prehra nás všetkých veľmi mrzí, pretože presne ako na Slovane sme prišli aspoň o bodík opäť v samom závere zápasu. V týchto zápasoch sme mohli zabodovať. Musíme záverečné minúty lepšie zvládnuť, nemalo by sa nám to stávať. Pred nami sú ďalšie zápasy, musíme sa aj z tohto duelu poučiť a ísť ďalej,“ povedal obranca 1.FC Tatran Prešov Jaroslav Kolbas.

Kolbas: Do vyložených šancí sme ich nepúšťali

Hráčom 1. FC Tatran Prešov sa na Sihoti príliš nedarí. V minulej sezóne tam prehrali v oboch meraniach síl, keď Trenčania rozhodli o svojich výhrach prakticky už v prvom dejstve.

V sobotňajšom zápase chceli zeleno-bieli čo najdlhšie udržať nerozhodný stav, no ich plány sa narušili veľmi rýchlo, keď prehrávali už v 12. minúte.

„Určite sme chceli čo najdlhšie udržať nerozhodný stav, nie inkasovať takto skoro. Vedeli sme, že Trenčania hrajú od úvodných minút nátlakový futbal. Musím však povedať, že počas zápasu sme ich do nejakých vyložených šancí nepúšťali, okrem tých dvoch gólových akcií, ktoré rozhodli o ich výhre. Po prestávke sme chceli hroziť rýchlymi protiútokmi, čo sa nám aj darilo. Po jednej akcii sme aj vyrovnali, ale nemôžeme inkasovať gól v 85. min. Je to veľká škoda,“ zhrnul Jaroslav Kolbas.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zeleno–bieli pod hradom Matúša Čáka neuspeli