Záver hokejovej sezóny v Gelnici

Sportnet|14. mar 2013 o 00:00

Veľkým turnajom zakončili súťažný ročník na zimnom štadióne v metropole Hnileckej doliny.



GELNICA. Výchova hokejovej mládeže bola životným krédom hokejistu, trénera, funkcionára a osobnosti Gelnice Petra Bindasa. Osobne veľkou mierou podieľal na realizácii výstavby zimného štadióna. Od jeho otvorenia kládol veľký dôraz na výchovu mladých hokejistov.

Druhé miesto a nový výstroj

Dvadsaťročná tradícia hokejových turnajov dorastu – Memoriál P. Bindasa – pokračovala aj tohto roku na záver sezóny medzinárodným turnajom v sobotu 9. marca za účasti mužstiev Jégesmedve Miskolci, HKM 98 Rožňava, HKM Ružomberok a domáceho Slovana.

„Mladíci sa v jednodňovom turnaji stretli každý s každým v zápasoch 2 x 20 minút. Turnaj rozohrali domáci hokejisti s torzom družstva Rožňavy, pretože pre dopravné problémy im v prvom zápase chýbali piati kľúčoví hráči. Ambiciózni Gemerčania však vydržali v šestici odolávať domácim hrajúcim na štyri päťky a potvrdili, že v tejto sezóne mali hokejovo veľmi kvalitný, aj keď úzky káder. V druhom dueli sebavedomí prvoligoví Liptáci mali za súpera nášho južného suseda z hokejového mesta Miškolc. Podmienky na hokej v prekrásnej hale s celoročnou prevádzkou sú skutočne ideálne. A mladí maďarskí hokejisti ich aj využívajú, čo sa prejavuje v kvalitách mládežníckych mužstiev všetkých vekových kategórií,“ opísal turnajové dianie funkcionár Slovana Gelnica Marián Znak.

V poslednom zápase sa bojovalo o druhé miesto. Domáci začali zápas zle-nedobre a po polčase prehrávali 0:3! Až tvrdšie slová trénera v šatni padli na úrodnú pôdu – zomkli domáci kolektív, ktorý príkladne zabojoval a zápas otočili vo svoj prospech.

„Celý turnaj prebiehal vo výbornej športovej atmosfére, hralo sa fair-play, bez vážnejšieho zranenia, takže hráči to uľahčili aj korektným a presným rozhodcom, ktoým tiež patrí vďaka za hladký priebeh turnaja. Všetko to ocenili aj diváci, ktorých sa cez celý deň vystriedalo asi 200. Žiaľ, divácky záujem sa nedá porovnať s minuloročným ročníkom MPB, keď ich bolo trojnásobne viac,“ uviedol Marián Znak.

Konečné poradie turnaja: 1. Ružomberok, 2. Gelnica, 3. Rožňava, 4. Miškolc.

Záverečný ceremoniál bol opuncovaný účasťou zástupcu Nadácie SZĽH J. Urbana. Zástupca hokejového zväzu odovzdal HK Slovan Gelnica päť sáD kompletných hokejových výstrojov pre najmladších adeptov hokeja.
Ceny pre najlepších jednotlivcov a poháre za umiestnenie odovzdala primátorka mesta Anna Nemčíková a prezident HK Slovan Gelnica Zoltán Kolbaský.

Definitívnu bodku za hokejovou sezónou v Gelnici dali v nedeľňajšom poslednom majastráku dorast/juniori Slovana, ktorí sa stretli so Sabinovom.

Výsledok, dorast/juniori: Gelnica – Sabinov 3:7 (1:1, 1:5, 1:1), Keruľ 2, Panulín.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Záver hokejovej sezóny v Gelnici