Zatkli prezidenta Brazílskeho olympijského výboru

Prezidenta Brazílskeho olympijského výboru Carlosa Nuzmana zatkli uprostred vyšetrovania prípadu kupovania hlasov.
Prezidenta Brazílskeho olympijského výboru Carlosa Nuzmana zatkli uprostred vyšetrovania prípadu kupovania hlasov. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. okt 2017 o 14:15

Carlos Nuzman bol kľúčovou osobou pre získanie práva usporiadania hier pre Rio de Janeiro.

SAO PAULO. Prezidenta Brazílskeho olympijského výboru Carlosa Nuzmana zatkli uprostred vyšetrovania prípadu kupovania hlasov, ktoré mali zabezpečiť pre Rio de Janeiro právo usporiadať olympijské hry v roku 2016.

Nuzman, ktorý je aj čestný člen člen Medzinárodného olympijského výboru (MOV), bol minulý mesiac zadržaný, aby svedčil v kauze.

Údajne je hlavnou postavou pri nasmerovaní 2 miliónov amerických dolárov bývalému členovi MOV Laminemu Diackovi zo Senegalu, ktorý pomohol zabezpečiť hlasy pre Rio pri úspešnej kandidatúre v roku 2009.

Vo štvrtok zatkli aj Leonarda Grynera, generálneho riaditeľa organizačného výboru pre prevádzku. Brazílske úrady vyhlasujú, že za zákulisnými rokovaniami o získavaní hlasov stála zločinecká organizácia.

Sedemdesiatpäťročný Nuzman bol kľúčovou osobou pre získanie práva usporiadania hier pre Rio de Janeiro.

"Ukázali sme, že Brazília už nie rajom pre skorumpovaných a zlodejov. Ideme po krku ľuďom, ktorí si mysleli, že ich činy zostanú bez odpovede," dodala Scheniderová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Zatkli prezidenta Brazílskeho olympijského výboru