Zase ich pochovala domáca nemohúcnosť

Trénera Richarda Högera (vľavo) mrzelo, že jeho tím prišiel o body.
Trénera Richarda Högera (vľavo) mrzelo, že jeho tím prišiel o body. (Autor: jope)
Sportnet|31. máj 2012 o 00:00

Vonku neraz body pozbierali, v domácom prostredí ich už tretí raz v tomto roku stratili.

Reč je o futbalistoch MFK Košice B, ktorí v jarnej časti treťoligovej súťaže v nedeľu zase zaváhali pred vlastnými priaznivcami. Po Námestove a Lokomotíve Košice sa zo skalpu rezervistov tešil aj Vranov.

KOŠICE. Herne to bolo pre hostiteľov celkom vydarené, ale výsledkovo dosť nešťastné.

„Kombinovali sme vcelku solídne, dalo sa na našu hru pozerať a vytvorili sme si aj šance, ale zase sme zomreli na neefektívnosť. Narátal by som zo päť-sedem nepremenených možností, navyše za stavu 1:1 Kubík nezúročil pokutový kop, keď jeho pokus brankár hostí chytil,“ komentoval meranie síl tréner MFK B Richard Höger.

Pri poukázaní na nemohúcnosť v zakončení si zobral ako príklad porovnanie efektívnosti mladíkov - Kubíka a Vranovčana Hamuľaka.

Obaja sa dostali viacnásobne do možností, ale kým domáci hráč sa ani raz nepresadil, Hamuľak strelil dva góly a raz jeho pokus Repiský s námahou vykopol.

„Okrem toho sme dostali góly po hrubých individuálnych kiksoch. Futbal je o chybách a neraz pykáme za to, že sa im nedokážeme vyhnúť. Okrem toho hlavne doma na strelenie gólu potrebujeme príliš veľa možností.“

Prečistili si hlavy

Podľa kouča Košičanov prehra bola zaslúžená, hoci jeho zverenci boli herne lepší a kombinačne sa dokázali uplatniť.

Ich futbal je podobný bez ohľadu na to, kde hrajú. Vonku sa to neraz dá lepšie zúročiť, kým na vlastnom trávniku treba rátať s prehusteným územím pred pokutovým územím súpera.

„Niekedy nemáme dostatok pokoja a dôrazu, čo súvisí s hernou nezrelosťou mladých chlapcov s ročníkom narodenia 1990 až 1994. Starší protihráči riešia situácie celkom inak.“

Trošku hendikepom v príprave v tomto období je, že po skončení Corgoň ligy pendlujúci hráči nie sú v sústavnom tréningovom procese, psychicky im dobre padlo vyčistiť si na pár dní hlavy od futbalu.

„Posily preto prišli v sobotu na predzápasový tréning alebo až rovno na zápas. Nie je to optimálne riešenie, ale urobili sme ho v záujme tímu aj hráčov. Podobne to bude i tento týždeň,“ dodal R. Höger.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zase ich pochovala domáca nemohúcnosť