Zápotoka i Paukner mali na viac gólov

Z Nitry do Bardejova prišiel na jarnú časť Michal Paukner (vľavo).
Z Nitry do Bardejova prišiel na jarnú časť Michal Paukner (vľavo). (Autor: Dominik Pračko)
Sportnet|9. apr 2013 o 00:00

V druholigovom futbalovom stretnutí 24. kola Partizán Bardejov zdolal MFK Dolný Kubín 1:0 po jedinej presnej strele.

V druholigovom futbalovom stretnutí 24. kola Partizán Bardejov zdolal MFK Dolný Kubín 1:0 po jedinej presnej strele, ktorú v 13. min. poslal do siete Ján Zápotoka. Mohol ešte pridať ďalší, no ani Matúšovi Pauknerovi nebolo súdené dať prvý gól v novom klube.

BARDEJOV. Bardejovský kormidelník Rastislav Kica rok pôsobil v Nitre, kde pripravoval starších dorastencov. Bol medzi nimi aj Matúš Paukner, ktorému ponúkol možnosť hrať za Partizán.

Dvadsaťjedenročný útočník podal sľubný výkon v Dunajskej Strede, doma proti Dolnému Kubínu mal dva dobré momenty, ktoré bolo potrebné len zakončiť gólovou strelou.

„Dnes sú veľmi dôležité tri body, veď nás čaká veľa zápasov v rýchlom slede. Ja som mal dve sľubné šance, tentoraz mi to tam nepadlo, no dôležité bolo, že Janko Zápotoka trafil. Keby sme dali ešte druhý gól do prestávky, tak sa upokojíme. Na ťažkom teréne to nešlo,” zhodnotil M. Paukner.

Zamýšľa sa nad tým, ako prekonávať tradičný obranný val hostí: „Aj dnes to tak bolo a prvých dvadsať minút sme si vypracovali štyri šance na ešte dosť dobrom teréne. Potom to už bolo ťažko kombinovať do prehustenej obrany. Treba jednoduchú hru cez kraje a centre. Vedeli sme, že majú vysokého Trabalíka v bráne, zbieral lopty, treba hrať viac od brány.”

Zápotokovci sa vracajú

V minulej sezóne sa z trojice odchovancov klubu bratov Zápotokovcov predstavili v drese Partizána Lukáš a Tomáš. V jarnej časti do kádra k Lukášovi pribudol Ján.

Ten pred tromi rokmi získal majstrovský titul Poľska s Lechom Poznaň, vrátil sa do Dubnice nad Váhom, no hlavne rok a pol nehral po zranení chrbta a liečil sa.

Ján Zápotoka sa blysol parádnou strelou bez prípravy, ktorá znamenala tri body: „Po roku a pol čo som nehral, tak to dopadlo celkom dobre. Po dobrom rohu prišla spätná lopta a volej mi sadol. Oni dobre bránili, pristupovali dobre, a na ťažkom teréne už som cítil nedostatok síl. Som rád, že aspoň tých 60 minút som vydržal ako tak.”

A čo si J. Zápotoka myslí o mužstve, ktoré malo dať štyri góly a v koncovke sa obávalo o výhru?

„Sú tu dobrí futbalisti, hráme kombinačne dobre. Dnes aj takýto výsledok stačil. Budem sa snažiť zobrať na seba finálnu činnosť, dnes to nevychádzalo, možno to bude lepšie v ďalšom zápase. Súper hral dobre zozadu, dobre nám bránili, bolo ťažké sa presadiť.”

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zápotoka i Paukner mali na viac gólov