Zápasový kolotoč prešovských hádzanárov sa rozkrútil

Nevydýchnu si ani na chvíľu. Hádzanári Tatrana Prešov majú nabitý september.
Nevydýchnu si ani na chvíľu. Hádzanári Tatrana Prešov majú nabitý september. (Autor: sita)
Ján Leško|13. sep 2016 o 00:00

Prešovskí hádzanári rozbehli novú súťažnú sezónu už naplno.

PREŠOV. Tatran Prešov, slovenský hádzanársky majster je znovu na cestách. Rozkrúca zápasový kolotoč aj v prestížnych európskych súťažiach.

Po pondelkovom extraligovom zápase v Nových Zámkoch (Prešov vyhral tesne 32:31) nastúpi Tatran v stredu 14. septembra v Chorvátsku na svoj druhý zápas SEHA ligy 2016/2017 proti vicemajstrovi krajiny RK Nexe Našice.

Po návrate odtiaľ sa prešovskí hádzanári doma dlho neohrejú. V piatok 16. 9. o 18. h odohrajú ešte v THA extraligový zápas s ŠKP Bratislava a potom to nasmerujú do Macedónska, kde v nedeľu 18. 9. hrajú proti Metalurgu Skopje a v utorok 20. septembra na pôde Vardaru Skopje.

Extraligu potom predohrajú 22. 9. v Modre a o tri dni neskôr nastúpia aj na prvý zápas skupiny C Ligy majstrov vo Francúzsku proti Montpellier HB.

Starší zvyknutí, noví sa musia prispôsobiť

Kapitán Tatrana Prešov Radovan Pekár, ktorý prvý extraligový zápas sezóny s Topoľčanmi pre menšie zranenie vynechal, pred takouto paletou zápasov sa najprv vrátil k aktuálnemu výsledku zápasu s Celje Pivovarna Laško.

„K tomu druhému polčasu, kedy sme vývoj skóre nezachytili, pripomeniem množstvo našich vylúčení. Každé jedno nás v obrane stálo veľa síl. Uberá to tímu i na koncentrácii. Z ľahkých chýb vyťažili hostia góly. Aj presadiť sa v útoku sme mali potom ťažšie. Súper ukázal svoju silu. Športovo treba uznať, že o čosi bol u nás lepší. Keď sme prehrávali už o šesť gólov, skúšali sme viaceré obranné systémy, lavínu súperových nájazdov sme ani tak nezastavili. Pritom súperových hráčov, ich činnosti na ihrisku, mali sme dobre prečítaných. Vedeli teda aj o ich slabších stránkach. Málo platné, lopta im u nás lietala z ruky na ruku. Rýchlosťou pohybu si nás vedeli odtiahnuť na jednu stranu a prenesením ťažiska hry udrieť na opačnej. Takýmto a podobným spôsobom sa nás snažili prehrávať. Dariť sa im to však začalo predovšetkým v druhom polčase.“

Pred sériou ďalších zápasov doma i v zahraničí R. Pekár mienil: „Program je náročný. Každý z nás sa s ním musí vysporiadať, usporiadať si to predovšetkým vo vlastnej hlave. S Celje sme neuspeli, takže musíme sa upriamiť na najbližších súperov. Zápasy, presuny. Času na tréningy veľa neostane. Preto niektoré taktické veci musíme vedieť preniesť priamo do toho ktorého zápasu. A niečo si dopilovať aj v priebehu samotnom, postupne sa väčšmi zohrávať. Väčšina hráčov z nášho stabilného kádra je na takýto nabitý program zvyknutá. Nuž a tí noví sa mu budú musieť prispôsobiť a tiež si zvyknúť.“

Extraliga, 2. kolo

HC Štart Nové Zámky - Tatran Prešov 31:32 (11:16)

Najviac gólov: Masaryk 6, Vadkerti 6/4, Gyurics 5 - J.Hrstka 9/5, Peskov 8, Číp 5 

Pok. hody: 5/4 - 5/5, vylúčení: 6 - 9, ČK: 59. Kocák (N.Zámky), rozhodovali: Mandák a Rudinský, 250 divákov 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zápasový kolotoč prešovských hádzanárov sa rozkrútil