Zápasenie: Matejová v Istanbule do súboja o bronz

SITA|1. aug 2008 o 18:00

Slovenskej juniorskej reprezentantke v zápasení Lenke Matejovej sa na prebiehajúcich majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v tureckom Istanbule podarilo prebojovať do súboja o bronz.

ISTANBUL 1. augusta (SITA) - Slovenskej juniorskej reprezentantke v zápasení Lenke Matejovej sa na prebiehajúcich majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v tureckom Istanbule podarilo v piatok prebojovať do súboja o bronzovú medailu. Zverenkyňa trénera Jozefa Gerboca sa vo finále repasáže stretne v hmotnostnej kategórii podvečer s Alyssou Lampovou z USA.

Osemnásťročná členka ZK Dunajplavba Bratislava mala v prvom kole voľno. V osemfinále potom Matejová zvíťazila nad Kanaďankou Coralie Dixonovou 3:0 a posunula sa medzi najlepších osem. Vzápätí však nestačila na Japonku Fujuko Mimurovú (4:8), ktorá to však dotiahla až do finále a Slovenku tak posunula do opráv. Tam si aktuálne najlepšia slovenská zápasníčka poradila s Lindou Larssonovou zo Švédska (3:0) a dostala sa už do spomínaného duelu o bronzovú medailu proti Lampovej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Zápasenie: Matejová v Istanbule do súboja o bronz