Zanini zúril, potom ďakoval

Martin Sopko. Slovenský reprezentant je Zaniniho žolíkom.
Martin Sopko. Slovenský reprezentant je Zaniniho žolíkom. (Autor: tasr)
Sportnet|15. jún 2010 o 00:00

Slovenskí volejbaloví reprezentanti sú po výjazdoch do Veľkej Británie a Rumunska stále v hre o postup do Final Four v Európskej lige.

V Rumunsku počas víkendu najskôr prehrali 0:3, potom dostal mladý tím od trénera Zaniniho poriadnu slovnú nakladačku a druhé stretnutie vyhral 3:2.

PREŠOV. Po prehre 0:3 a víťazstve 3:1 vo Veľkej Británii boli slovenskí volejbaloví reprezentanti v A- skupine Európskej ligy spolovice úspešní aj v Rumunsku. V Konstanci si v prvom stretnutí ani nepípli - domácim podľahli 0:3, v druhom vystúpení zabojovali a stretnutie, v ktorom prehrávali na sety 0:2, otočili na 3:2.

Žolík na lavičke

"Skladba nášho tímu je iná ako v kvalifikácii na majstrovstvá Európy. Tréner Zanini skúša mladých hráčov, ja som v kolektíve len ako žolík, som na lavičke pripravený na krízové momenty. Mladí chalani nastúpili na prvé stretnutie v Rumunsku ako majstri sveta, pritom Rumunsko nie je volejbalová spodina, za hodinu bolo po zápase a tréner po prehre 0:3 penil. Na náš výkon sa nedalo pozerať, Zanini zúril, hneď avizoval zmeny, ešte aj kapitána šiel meniť. Ale ja som po Lukášovi Divišovi túto funkciu nevzal, vzdal som sa jej, lebo nebudem s tímom do konca Európskej ligy. No to čistenie hláv sa prejavilo v druhom súboji. Prvé dva sety sme prehrali, ale aspoň sme bojovali, a potom to prišlo. Cestou späť na letisku vo Viedni nám Zanini poďakoval za bojovnosť, že sme sa k tomu postavili ako chlapi," povedal nám skúsený reprezentant Martin Sopko starší.

Postup do Final Four reálny

Nádej na postup do Final Four Európskej ligy je tak stále reálna. "Zvonku sme zatiaľ priniesli dve výhry. No potrebujeme zvládnuť šesť domácich zápasov. Už najbližšie v Leviciach so Španielskom. Potom už do Španielska cestovať nebudem, tak sme sa dohodli s trénerom, ale verím, že aj tento mladý tím na postup má," hovorí Sopko starší.

Po dvoch výjazdoch do Británie a Rumunska Martin k hostiteľským krajinám poznamenáva: "Za starostlivosť by som dal Rumunom z desiatich bodov päť, lebo sa hralo pri mori. Angličanom len tri, tí sa stále len učia. Stihol som sa teraz s Romanom Ondrušekom okúpať, dali sme si po druhom zápase pivko a vyskúšali more. No keďže sme po prílete domov museli na rozdiel od ostatných šoférovať, o polnoci sme už spali. Rumuni nás dali do slušného hotela, akurát na zápasy nás viezol mikrobus pre 15 ľudí. A keďže bolo hráčov 12 a sedem ľudí z vedenia, tak tréner Zanini penil, že musí stáť," prezradil nám odchovanec prešovského volejbalu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zanini zúril, potom ďakoval