Zálešák zo Skalice do Košíc, podpísal do roku 2014

Miroslav Zálešák.
Miroslav Zálešák. (Autor: TASR)
Sportnet|31. jan 2011 o 10:24

Hokejový útočník Miroslav Zálešák mieri tesne pred koncom prestupového obdobia zo Skalice do tímu HC Košice.

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

KOŠICE. Útočník Miroslav Zálešák dohrá túto sezónu v Košiciach. Doterajšia opora Skalice sa HC upísala až do roku 2014.

V súvislosti so Zálešákom a jeho prípadným odchodom zo Záhoria sa spomínali viaceré slovenské aj české kluby. No skalický odchovanec nakoniec zakotvil na východe, v tábore obhajcu.

V tejto súvislosti sme sa porozprávali s generálnym manažérom HC Košice Jurajom Bakošom.

Je pravda, že Zálešáka ste mali na lane už dlho?

"Záujem o Mira bol dlhodobý, už v lete sme prejavili interes. Vzhľadom na to, že po tejto sezóne mu v Skalici končil kontrakt a s prihliadnutím na našu situáciu v útoku, kde máme maródku, sme však situáciu riešili už teraz. A nielen v súvislosti s play-off, ale aj do budúcnosti."

Aj pre možnú účasť Košíc v Lige majstrov ste kontrakt podpisovali až do roku 2014?

"Kvalitných hráčov je málo. Ak sa obnoví Liga majstrov, tak potrebujeme mať základ, kostru tímu zloženú z hráčov, ktorí už majú medzinárodné skúsenosti, a tých potom doplnia mladí. Miro je jeden z tých, ktorí už tie skúsenosti majú."

Dohodnúť ste sa museli nielen s hráčom, ale aj so skalickým klubom. Akými argumentmi ste Záhorákov presvedčili?

"So Skalicou máme korektné vzťahy. Uznali športový argument, čo sa týka našich ambícií a ambícií samotného hráča. Zálešák má šancu v Košiciach dosiahnuť úspech a zabojovať aj o nomináciu na svetový šampionát. Toto bolo vedením HK 36 správne pochopené. No a do budúcnosti sa aj my vynasnažíme vyjsť Skalici, čo sa týka hráčskej kompenzácie, v ústrety, ale detaily by som teraz nerád rozoberal."

Kde bude Zálešákovo miesto v zostave HC? V ktorom útoku by sa mohol objaviť?

"Miro hráva na poste centra, ale vie zahrať aj na ľavom krídle. No a čo sa týka zaradenia do niektorého z útokov, tréner Čada má do začiatku play-off čas na to, aby hľadal optimálnu zostavu. Vieme, že z nej teraz vypadne Peter Fabuš, má silne narazené zápästie, no verím, že to nebude nič vážne. Stále máme zranených Vorela, Haščáka a Pašeka. Vorel by sa mohol vrátiť v najbližšom čase, verím, že do play-off bude v poriadku aj Marcel Haščák, hoci zatiaľ ani netrénuje."

Bol Zálešák poslednou posilou Košíc v tejto sezóne?

"Áno, káder máme uzavretý, nik nepríde, ani neodíde. Akurát budeme v najbližšom čase spolupracovať s našou farmou, Bardejov hrá v prvej lige vo štvrťfinále."

Vizitka Miroslava Zálešáka

Tridsaťjedenročný hokejista je v súčasnosti s 56 bodmi (23+33) lídrom produktivity Slovnaft extraligy. S vedením HC Košice podpísal kontrakt do roku 2014.

Zálešák bol súčasťou kádra Záhorákov bez prerušenia od sezóny 2007/2008, keď do Skalice prišiel z českého Třinca. V minulosti hrával na Slovensku aj v Nitre, v zahraničí si obliekal dres švédskeho Södertälje, v Česku okrem Třinca pôsobil aj vo Vítkoviciach.

Šesť sezón sa pokúšal preraziť v zámorí, v prestížnej NHL absolvoval v tíme San Jose Sharks dvanásť duelov s bilanciou 1 gól a dve asistencie. Bronzový medailista z majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov zo sezóny 1998/99 by mal v Košiciach hrávať v drese s číslom trinásť.

sita

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zálešák zo Skalice do Košíc, podpísal do roku 2014