Zajtra očakávajú na Hlavnej okolo 700 bežcov

Spokojný. B. Koniarovi sa účasť na podujatí utešene rozrastá.
Spokojný. B. Koniarovi sa účasť na podujatí utešene rozrastá. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|5. máj 2009 o 00:00

VSE CITY RUN v Košiciach príde podporiť i "paneláčka" Viki Ráková a iné osobnosti. Svoj tím bude mať na štarte i denník Korzár.



KOŠICE. Už zajtra je štart 2. ročníka charitatívneho behu VSE CITY RUN. V Košiciach sa bežia 4 km v historickom centre - dva okruhy po Hlavnej ulici, pričom sa nazrie i na Alžbetinu a Mlynskú ulicu. Štart korčuliarov je o 16.30 hod. v priestoroch Dolnej brány, kde bude aj cieľ. O 17.00 hod. je naplánovaný štart hlavných pretekoch VSE CITY RUN. Prihlásenie je možné prostredníctvom webstránky www.cityrun.sk, alebo 6. mája 2009 priamo pri Dolnej bráne od 14.00 hod, kde sa budú vydávať štartové čísla. Pomoc je jedným z hlavných motívov, prečo sa postaviť na štart. Kúpou štartového čísla každý účastník prispeje na podporu Centrum Dorka Košice. Deti a mládež prispejú sumou 1 €, dospelí získajú číslo za 2 €. Počas celého dňa (od 10.00 hod.) bude možné využiť stacionárny bežecký pás a ubehnúť pre dobrú vec pár dôležitých metrov. Každý meter, každý kilometer sa večer zráta a premení vďaka sponzorom na finančnú súčasť charitatívnej pomoci v prepočte 1 m = 5 centov.

Osobnosti na štarte

Hlavnú myšlienku podujatia "Vyhráva jeden, pomáha každý" organizátori vylepšili o slogan "Bežíme pre dobrú vec - bežíme za každého počasia." Na štarte bude predovšetkým mládež, študenti a športovci. Košické kluby naozaj zabodovali účasťou. Futbalisti MFK vyšlú najväčšiu skupinu - až 133 chlapcov. Chýbať by nemali i seniori, ktorí dnes hrajú duel so Slovanom. Prísť by mali Kolbas, Matič, Novák či Bašista. Ich účasť je však na tento zápas otázna. Vodní pólisti ŠKP budú mať 77-členné zastúpenie. Majstri Slovenska HC Košice povedie Jaroslav Kmiť. Na Hlavnej by malo bežať 25 hokejistov. Štyri kluby ATU vyšlú vyše 80 športovcov. Celkove až 12 košických klubov bude mať svojich zverencov na trati. "Vlani sa zapojilo do pohybových aktivít okolo 440 ľudí, teraz očakávame, že padne hranica 700," s potešením v hlase konštatoval otec projektu Branislav Koniar.

Medzi osobnosťami, ktoré si zabehnú na Hlavnej ulici, nebude chýbať primátor mesta František Knapík, viceprimátor Marek Vargovčák či generálny riaditeľ VSE Norbert Schürmann. Po roku bude na štarte opäť i futbalový rozhodca Richard Havrilla, atlétky - sestry Velďákové, hudobníci Igor Timko či Marián Čekovský, príde i herečka Viki Ráková, známa zo seriálov Susedia či Panelák. Svoj tím postaví i denník Korzár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zajtra očakávajú na Hlavnej okolo 700 bežcov