Zagrapan po rokoch znovu v izbe so susedom

Pokus. Marek Zagrapan (vľavo) by rád absolvoval premiérovo MS seniorov.
Pokus. Marek Zagrapan (vľavo) by rád absolvoval premiérovo MS seniorov. (Autor: tasr)
Sportnet|23. apr 2010 o 00:00

Málokedy sa stane, aby sa v národnom tíme ocitli dvaja hráči z jedného malého mesta. To je prípad Mareka Zagrapana a Vladimíra Mihálika, susedov zo Sabinova, ktorí sa stretli na zraze slovenskej hokejovej reprezentácie a hneď sa i spolu ubytovali.



BRATISLAVA. V nastávajúcich dňoch sa obaja predstavia v Nemecku v ďalších previerkach.

Treba prejsť sitom

Marek prišiel na Slovensko už pred pár týždňami, potom sa vrátil do Ruska, aby si niečo vybavil, no keď dostal pozvánku, nezaváhal ani na minútu. Dvadsaťtriročný útočník je vo výcvikovom tábore pred MS po prvý raz. V predošlých rokoch tomu bránili povinnosti v zámorí. "Pravdaže, rád by som si zahral na vrcholnom podujatí, ale najprv treba prejsť vyraďovacím sitom." Mimochodom, na margo predošlých hráčskych väzieb so svojím veľmi dobrým kamarátom Mihálikom konštatoval, že už raz boli spolu v slovenskej dvadsiatke, predtým sedeli v rovnakej šatni ešte v mládežníckych kategóriách. Potom sa ich cesty rozišli.

Prestup neľutuje

Zagrapan po prestupe do KHL neľutoval. Predsa len to, že sa mu nepodarilo dostať do NHL, ho utvrdilo v názore, že treba skúsiť niečo iné. "Ruská liga je kvalitnejšia, než akú som absolvoval predtým. Dúfam, že si ju ešte zahrám, hoci už v inom tíme. Nejaké ponuky už prišli, ale teraz to neriešim." V Čerepovci sa udiali mnohé zmeny, vymenil sa tréner a v poslednom čase si náš legionár nezahral toľko, čo predtým. Preto došlo k prerušeniu pôvodne dvojročného kontraktu. "Ani presne neviem, čo sa stalo. Možno príčinou bolo i sklamanie, že sme nešli do vyraďovačky," konštatoval borec, ktorý sa dobre rozbehol, potom to bolo trošku menej vydarené, ale i napriek tomu dal 10 gólov a mal 6 asistencií. Na širšie klzisko i dôraz na bránenie si privykol a rýchle zistil, že do šancí sa hráč nedostáva ľahko. V tíme Severstaľu boli i ďalší Slováci, no okrem brankára Staňu ostatní tiež odchádzajú (Nagy, Smrek). Na margo nástupu Hanlona ku kormidlu SR dodal, že ešte je priskoro hodnotiť tento krok, ale preňho to nie je problém - ak berieme do úvahy štýl hry i ovládanie angličtiny - keďže za veľkou mlákou strávil päť rokov. "Mne jeho prístup i metódy vyhovujú, uvidíme, čo bude ďalej."

Fakty
  • Uplynulé zápasy s Českom boli pre Zagrapana vydarené. Pochválil ho aj tréner Hanlon
  • Pri prehre 2:6 si pripísal asistencie pri oboch zásahoch Slovákov
  • Dosiaľ dvakrát štartoval na MS do 18 rokov a rovnako dva razy bol členom slovenskej dvadsiatky na MS tejto vekovej kategórie
  • Hoci ho pred piatimi rokmi draftovalo Buffalo v 1. kole ako 13. v poradí, v NHL neodohral ani jeden duel a pretĺkal sa v nižších súťažiach vo farbách Chicoutimi Sagueneens, Rochester Americans a Portland Pirates
  • Vlani sa dohodol na kontrakte v KHL s Čerepovcom, ktorý však už neplatí
zuk

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zagrapan po rokoch znovu v izbe so susedom