Začiatok je dôležitý, hovorí Richard Šechný

Michalovskí hokejisti dnes štartujú sezónu na ľade Detvy.
Michalovskí hokejisti dnes štartujú sezónu na ľade Detvy. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|13. sep 2013 o 00:00

Dukla sa dnes predstaví v Detve, myslí na víťazstvo. Kapitán verí, že mužstvo bude hrať v prvej štvorke.



MICHALOVCE. S jediným účastníkom zemplínskeho regiónu odštartuje dnes podvečer nový ročník I. hokejovej ligy.

Po trinástich rokoch bude v druhej najvyššej súťaži chýbať celok Trebišova, ktorý sa kvôli ekonomickým problémom neprihlásil do žiadnej súťaže.

Jeho nástupcom sa stal tím Slovenska do 18 rokov, ktorý bude pôsobiť v Trnave.

Zemplín tak bude v prvej lige zastupovať iba HK Dukla Michalovce, vlaňajší vicemajster. Ten odštartuje majstrovské boje súbojom na detvianskej pôde, kde sa predstaví dnes o 18. hodine.

Chytiť sa hneď v úvode

Mužstvo má za sebou takmer osemtýždňovú letnú prípravu, počas ktorej odohralo sedem zápasov s bilanciou dve výhry a päť prehier. Skoro v každom nastúpilo v inej zostave, pretože tréneri skúšali viacerých hráčov, no pridali sa aj zranenia.

„Dúfajme, že sme dobre pripravení, mužstvo kvalitu má. Chceme odštartovať čo najlepšie, tak ako to bolo v minulom roku, pretože začiatok je dôležitý. Potrebujeme sa chytiť hneď od úvodu, aby sme boli v pohode,“ povedal na úvod najskúsenejší hráč a líder Dukly Richard Šechný, ktorý opäť bude hrávať s kapitánskym céčkom na drese.

V príprave najlepšie strieľajúci tím minulého ročníka veľa gólov nedával. Šetrili si ich na ligu? „Keď si dobre pamätám, tak aj vlani to v príprave nebolo najlepšie, ale prípravné duely sú jedna vec a súťažné druhá. Verím, že sa nám bude dariť.“

Pozerajú sa na seba

Zemplínčanov hneď na úvod súťaže preverí celok HC 07 Detva, ktorý sa aj v novej sezóne bude spoliehať na služby skúsených útočníkov Kamila Mahdalíka či Martina Trochtu. Na menšom klzisku to pre Michalovce ľahký zápas určite nebude.

„Ani neviem, aké mužstvo Detva momentálne má. Určite sa budú spoliehať na nejakých hráčov z Banskej Bystrice či Zvolena, keďže extraliga štartuje až v nedeľu. Ale my sa musíme pozerať na seba, ideme tam s cieľom vyhrať, máme nato, aby sme tam zabodovali naplno,“ tvrdil R. Šechný, ktorý pokračoval: „Od prvej minúty budeme hrať aktívne, aby sme dali gól, pretože stále sa hrá lepšie, keď sa vyhráva, ako by sme mali naháňať manko.“

Aj napriek odchodu viacerých opôr (Linet, Hrubý, Čavrk, Fajčák) má mužstvo vedené trénerom Mariánom Horváthom svoju kvalitu, veď doň pribudli niekoľkí skúsení hráči (Kmiť, Petrina, Majerník, Kubát), ktorí budú jeho ťahúňmi.

„Káder je dobre poskladaný, verím, že v prvej štvorke bude hrať. Určite nato silu má,“ uzavrel urastený center.

Káder HK Dukla

Brankári: Tomáš Petro, Roman Kurali, Karel Němec, Pavol Borko.

Obrancovia: Zoltán Kubát, Ján Šeliga, Patrik Gavura, Martin Petrina, Slavomír Vorobel, Ladislav Halapy, Maroš Žemba, Ľubomír Buraľ, Dušan Kobeľa.

Útočníci: Martin Drotár, Jaroslav Kmiť, Tomáš Stríž, Richard Smotrila, Tomáš Banovský, Štefan Majerník, Richard Šechný, Dominik Harasthy, Jakub Kubiš, Peter Čížek, Matej Hinďoš, Peter Cmorej, Richard Koceľa, Martin Opatovský, Martin Marcinko, Miloš Palovčík, František Zrelák.

ra

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Začiatok je dôležitý, hovorí Richard Šechný