Zabrali reprezentačné opory i legionári

Košicko-prešovský tím. Na Tököl Cupe na predmestí Budapešti.
Košicko-prešovský tím. Na Tököl Cupe na predmestí Budapešti. (Autor: archív)
Sportnet|15. okt 2013 o 00:00

Už si treba zvyknúť, že z Guard Steel trans Kickboxing klubu Košice je Tatran Prešov Kickboxing team Košice.

Už si treba zvyknúť, že z Guard Steel trans Kickboxing klubu Košice je Tatran Prešov Kickboxing team Košice, a pod takýmto názvom sa tento klub prezentoval na prvom (odhliadnuc od európskeho šampionátu kadetov a juniorov v poľskej Krynici, kde jeho borci hájili farby slovenskej reprezentácie) významnejšom medzinárodnom podujatí. Na predmestí Budapešti, v Szigetszentmiklósi, kde sa uskutočnil 17. ročník turnaja Tököl Cup.

KOŠICE. Rukavice si navlieklo 350 kickboxerov z Poľska, Rakúska, Chorvátska, Slovinska, Ukrajiny, Maďarska, i 22 pretekárov „košicko-prešovského“ tímu. Napriek tomu, že v ňom chýbali niektorí reprezentanti pripravujúci sa na decembrové seniorské majstrovstvá sveta v tureckej Antalyi, a na klubovej súpiske bolo až 11 nováčikov na medzinárodnej scéne, medailí z prestížneho turnaja sa ušlo Košičanom, zo štyridsiatich štartov, neúrekom - 9 zlatých, 10 strieborných a 7 bronzových. „Vzhľadom na to, že sme na Tököl Cupe neštartovali v kompletnom zložení, pretože nám pre choroby či zranenia vypadli aj ďalší borci ako Vanta, Smolár, Engler, Barák, a viacerí pretekári mali premiéru na medzinárodnom fóre, je tento výsledok pre nás viac ako uspokojivý. Pravda, treba pripomenúť, že nám k nemu pomohli aj posily z Ukrajiny, Ivan Ovsienko, Dmytro Korotčenkov a Bohdan Rysakov,“ pochvaľuje si ich „angažmán“ šéf klubu Peter Onuščák. „A ako tradične, opäť sme sa mohli spoľahnúť na naše reprezentačné opory.“

Zlatý „double“ v ženskej kategórii

Dvoma zlatými medailami zabodovali dievčatá, Veronika Cmárová v light contact a kick light žien do 65 kg, a Dominika Cmárová v light contact a kick light starších kadetiek do 42 kg. Zlaté sfarbenie malo aj vystúpenie Miroslava Madzina v K1 mužov do 67 kg, legionára Dmytra Korotčenkova vo full contact mužov do 67 kg, jeho ukrajinského krajana Ivana Ovsienka v light contact mužov do 74 kg, Marka Vasiľa v kick light mužov do 74 kg a Marka Karcha v light contact mladších kadetov do 28 kg. O striebro sa postarali Marko Vasiľ v light contact mužov do 69 kg, Peter Torma v kick light mužov do 69 kg, Tibor Hodbod v kick light mužov do 63 kg, Robert Weiszer vo full contact mužov do 74 kg, Bianka Džudžová v light contact a kick light starších kadetiek do 42 kg, Bohdan Rysakov v light contact a point fighting mladších kadetov do 42 kg, David Guman v light contact mladších kadetov do 28 kg a Marek Karch v point fighting mladších kadetov do 28 kg. Z bronzu sa tešili Lucia Cmárová v light contact žien do 60 kg, Tibor Hodbod v point fighting mužov do 63 kg, Alexander Medzihradský v K1 mužov do 91 kg, Ivan Ovsienko v poit fighting mužov do 74 kg, Dávid Semják v kick light mužov do 69 kg, Adam Varga v light contact mužov do 69 kg a René Demko v kick light mužov do 69 kg.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zabrali reprezentačné opory i legionári