Woods sa opäť zachránil na 18. jamke a napokon vyhral

SITA|17. jún 2008 o 11:19

SAN DIEGO 17. júna (SITA, AFP) - Svetová golfová jednotka Tiger Woods opäť zažiaril na poslednej 18. jamke turnaja US Open v San Diegu a napokon sa stal víťazom 108. ročníka prestížneho podujatia. Američan ...

SAN DIEGO 17. júna (SITA, AFP) - Svetová golfová jednotka Tiger Woods opäť zažiaril na poslednej 18. jamke turnaja US Open v San Diegu a napokon sa stal víťazom 108. ročníka prestížneho podujatia. Američan zaznamenal 14. triumf na turnaji kategórie "major". Woods vyhral turnaj vďaka úspechu v play off, v ktorom zdolal krajana Rocca Mediateho. Pondelkový duel sa musel hrať po osemnástich jamkách na rýchlu smrť. Podobne ako v nedeľu v základnej časti, aj v play off Woods zachránil svoje šance na poslednej osemnástej jamke úspešným birdie. Ak by sa mu to nepodarilo, finálový súboj by prehral. Nasledovala rýchla smrť, ktorá "kosila" už na prvej jamke. Na Mediatem sa prejavila nervozita z neúspešného záveru. Pred poslednou jamkou viedol o jeden úder, zvládol ju na predpísaný počet odpalov, ale Woods opäť vstal z mŕtvych. Mediate si na svoj prvý major triumf musí ešte počkať. Play off na US Open rozhodli extra jamky tretíkrát v histórii. "Dnešok bol neuveriteľný. Devätnásť jamiek nebolo ľahkých. Stále to bolo o odpaloch a doťahovaní súpera," povedal Woods, ktorý na 11. a 12. jamke zahral jeden úder nad par a stratil dvojbodový náskok. Navyše Mediate na 15. jamke zahral birdie a dostal sa do vedenia. "Môj súper hral dnes skvele. Cítil som veľký tlak. Celý deň to bol veľký súboj," dodal Woods.

Mediate sa nestal najstarším víťazom US Open v histórii. Štyridsaťpäťročný golfista mal na dosah prvý major triumf. "Tigera je veľmi ťažké zdolať. Dal som do toho všetko, myslím si, že to bol výborný golfový pondelok," uviedol Mediate.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Woods sa opäť zachránil na 18. jamke a napokon vyhral