Výprava Bermúd na slávnostnom otvorení v bermudách

SITA|13. feb 2010 o 07:24

Výprava Bermúd na otváracom ceremoniáli XXI. zimných olympijských hier pri slávnostnom defilé zúčastnených krajín vo vancouverskej hale BC Place prekvapila svojim odevom.

VANCOUVER. Na plochu krytého štadióna totiž vyšli v červených krátkych nohaviciach (tzv. bermudách) a podkolienkach.

Zástupcovia Bermúd využili, že ceremoniál sa konal pod zatiahnutou strechou a vo Vancouveri vládne jarné počasie s teplotami nad nulou. Okrem Bermuďanov v sprievode zaujala svojim oblečením aj česká delegácia s farebnými lyžiarskymi nohavicami či žlto-zelená kombinácia zástupcov Alžírska.

Mnoho športovcov si na ploche uctilo pamiatku tragicky zosnulého gruzínskeho sánkara Nodara Kumaritašviliho čiernou páskou na rukávoch. Keďže celý ceremoniál sa uskutočnil v krytej hale, väčšina výprav sa predstavila bez čiapok, šálov a rukavíc.

Dominantnými farbami na oblečení zástupcov jednotlivých krajín boli biela, červená a čierna. Nechýbali však ani iné farby, vrátane výrazne žltých búnd Švédov a Ukrajincov. Nestratili sa ani Slováci, ktorí sa predstavili v snehovobielych dlhých kabátoch. Domáca Kanada, ktorá tradične ukončila promenádu 82 krajín, vyšli za mohutného aplauzu v červených tunikách, čiernych nohaviciach s tradičnými čierno-červeno-bielymi čiapkami, známymi ako tuques.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Výprava Bermúd na slávnostnom otvorení v bermudách