Výprask Starej Ľubovne vo Finticiach

Vysoká prehra. Stará Ľubovňa vo Finticiach vybuchla.
Vysoká prehra. Stará Ľubovňa vo Finticiach vybuchla. (Autor: Daniel Dedina)
Sportnet|1. okt 2013 o 00:00

Kým cesta futbalistov Starej Ľubovne na piatoligové výslnie bola pomalá a tŕnistá, návrat do reality extrémne rýchly.

FINTICE.

Vysokú päťgólovú príučku totižto inak charakterizovať ani nejde. Ak by však mala mať podobne pozitívny efekt ako prehry v úvode sezóny, po ktorých sa prečistilo ovzdušie v tíme, potom je dobré, že prišla takto pomerne skoro.

Zápas vo Finticiach síce odštartoval šancou hostí, ale následne prebrali opraty do rúk domáci a po úvodnej štvrťhodine už svietil na ukazovateli skóre stav 2:0. A to mohol byť pre domácich aj priaznivejší.

V ďalšom priebehu prvého polčasu sa hra vyrovnala, ale nebezpečnejší v koncovke boli stále hráči Fintíc.

Z pokusov Staroľubovniancov stojí za zmienku len pekné sólo Jur. Kosturka a jeho strela mimo pravej žrde, či dve strely Ľ. Mariančíka, ktoré za chrbát domáceho gólmana neprešli. Na druhej strane zvonila v 42. min. žrď Bičušovej svätyne.

Druhý polčas začal tretí celok tabuľky aktívne, bol to jeho najlepší úsek v zápase, loptu držal na svojich kopačkách, ale jeho snaha končila pred domácou šestnástkou.

V 58. min. utiekla dvojica domácich ofenzívnych hráčov a zvýšila už na rozdiel troch gólov. Tým definitívne zlomili odpor súpera, ktorý odvtedy akoby bol už mysľou v autobuse.

Defenzíva MFK nielenže nepotvrdila chýr najlepšej v súťaži, ale tentoraz pripomínala skôr ementál. S chuťou hrajúci Fintičania pridali v záverečnej dvadsaťminútovke ešte ďalšie dva góly a poriadne znechutili hosťom cestu domov.

Aj keď výsledok neodrážal úplne kvalitu oboch kádrov, podľa diania na ihrisku bol absolútne zaslúžený.

A to si ešte zdecimovaní hostia v závere koledovali o ďalšie góly. Po tejto prehre sú vo vyrovnanej tabuľke na šiestej priečke.

Šancu dokázať vlastným fanúšikom, že šlo o jednorazový výpadok, resp. nadviazať na výkony z predošlých stretnutí budú mať tunajší futbalisti dokonca dvakrát.

Nasledujúce dve kolá odohrajú doma, ale nečaká ich nič ľahké. O body sa pobijú so súpermi z čela tabuľky, najprv hostia Ľubotice a následne aj lídra z Pušoviec.

Povedal po zápase

Jozef Kosturko (kapitán MFK): „Veľmi zle sme vstúpili do tohto stretnutia. Postupne sme sa dostali do zápasu, ale napriek tomu, že zopár náznakov šancí tam z našej strany bolo, dnes nám absolútne viazla rozohrávka. Cez polčas sme si v šatni povedali, že budeme hrať vabank, nebolo už na čo čakať. Domáci nás však vyškolili a zaslúžene vyhrali. Výsledok je možno krutý, ale za predvedenú hru sme si asi ani nič iné nezaslúžili. Predviedli sme aj zopár svetlejších momentov, ale všetko sme to znegovali obrovskými individuálnymi chybami. Verím, že nám táto facka prospeje a vrátime sa k hre, ktorú sme produkovali pred týmto duelom.“

Fakty

Fintice – Stará Ľubovňa 5:0 (2:0)

Góly: 15. a 85. Lupták, 6. Kukuč, 58. Horoščák, 74. Katuščák. ŽK: 70. Katuščák – 70. Jur. Kosturko. Rozhodoval Palinský, 200 divákov. MFK: Bičuš – R. Nemergut, Vandžura, J. Pavlišin, Jur. Kosturko – Pristaš, Ľ. Mariančík (86. Arendáč), Joz. Kosturko, Selep (60. Demčák) – Štefánik, Sikorjak (78. Kessel).

dd



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Výprask Starej Ľubovne vo Finticiach