Vyhrali aj bez svojich hviezd či maródov

Vanesa Knížková. Rozhodca jej dvíha ruku po víťazstve nad Poľkou Nataliou Dulianovou vo fullcontact junioriek do 60 kg.
Vanesa Knížková. Rozhodca jej dvíha ruku po víťazstve nad Poľkou Nataliou Dulianovou vo fullcontact junioriek do 60 kg. (Autor: archív)
Bohuslav Matia|8. apr 2016 o 00:00

Open liga Slovenského zväzu kickboxu má za sebou už druhé kolo a na medailových priečkach tabuľky je všetko po starom.

Open liga Slovenského zväzu kickboxu má za sebou už druhé kolo a na medailových priečkach tabuľky je všetko po starom, teda tak, ako bolo po prvom kole trojkolovej súťaže. Na čele tróni Guard klub Košice, druhý je prešovský KBC Panter a tretí Edymax Bardejov.

KOŠICE. Tak, ako v úvodnom ligovom kole v Prešove, aj v tom druhom, v Michalovciach, dominovali pretekári košického Guard klubu.

Mali v medzinárodnej spoločnosti (222 borcov z 22 slovenských, ukrajinských a poľských klubov) 14-členné zastúpenie, a z 28 štartov vybojovali 13 zlatých, 7 strieborných a 6 bronzových umiestnení, čo znamenalo presvedčivé víťazstvo v súťaži družstiev pred ich mestským konkurentom ŠKP Policajná škola Košice (85 resp. 53 bodov) a domácim ŠKK Michalovce (41 bodov).

Napriek tomu, že „guarďákom“ chýbali najväčšie hviezdy, sestry Lucia a Veronika Cmárové (boli na galavečere Ladies Fight Night v poľskej Lodži), či viacero zranených (Gumanová, Smolár a ďalší).

Lahôdkou bude domáci šampionát

Šéf košického Guard klubu Peter Onuščák si pochvaľuje najmä výkony pretekárov z juniorského a kadetského tímu, ktorí sa pripravujú na septembrové majstrovstvá sveta v írskom Dubline.

„Po dve víťazstvá na tomto turnaji zaknihovali Lucia Macková v light contact a kick light kadetiek do 55 kg (pridala ešte bronz v disciplíne point fighting Open), Sarah Saloňová v light a kicklight kadetiek nad 55 kg, Viktor Adamčo v light contact a kick light kadetov do 63 kg, Dávid Guman v light contact a kick light kadetov do 37 kg a medzi ženami Barbora Haboráková v low kick a kick light nad 70 kg. Svoje kategórie ešte vyhrali Vanesa Knižková vo fullcontact junioriek do 60 kg (pridala ešte ako ostaršená dve druhé miesta v light contact a kick light žien do 60 kg), Milan Janák v light contact mužov nad 94 kg (v kick light skončil tretí) a Dávid Kormondi v low kick mužov do 75 kg.“

Zaujímavý program majú reprezentanti, ktorí 29. apríla odchádzajú na Európsky pohár do poľského mesta Ostrowiec Swiatokrzyski, v polovici mája absolvujú súťaž Svetového pohára v Budapešti a 4. júna domáci vrchol, majstrovstvá Slovenskej republiky v Košiciach.

„Šampionát bude zavŕšený finálovým galavečerom, na ktorom bude o titul profesionálnej majsterky sveta WAKO Pro bojovať Veronika Petríková, a v bojoch o titul medzinárodných šampiónok WAKO Pro nastúpia sestry Lucia a Veronika Cmárové,“ avizuje Peter Onuščák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vyhrali aj bez svojich hviezd či maródov