Vranovskú loď naviedol do víťazného prístavu kapitán Streňo

Sportnet|17. mar 2014 o 00:00

O osude duelu Vranov – Lipany rozhodol symbolicky Erik Streňo.

Domáci útočník nastúpil na zápas so sebazaprením, tréner J. Valkučák mu zveril kapitánsku pásku a v 78. min. zaznamenal jediný gól v stretnutí.

VRANOV. MFK Vranov sa dočkal víťazstva po siedmich zápasoch. Zverenci trénera Jozefa Valkučáka túto nelichotivú sériu pretrhli v domácom vystúpení proti ŠK Odeva Lipany.

V ich vzájomnom meraní síl začínalo byť s pribúdajúcimi minútami na štadióne všetkým jasné, že, podobne ako vystúpenie s Námestovom, aj tento duel bude o jednom góle. Kým v jarnej premiére vyšli Vranovčania strelecky naprázdno, v sobotu pokúšali šťastie v zakončení o poznanie akčnejšie.

V prvom polčase v jednom prípade fantasticky zasiahol P. Bartoš a v 27. min. ho zachránila žrď. Hostia držali bezgólový stav do 78. min., kedy striedajúci P. Šamo vymyslel šikovnú prihrávku na E. Streňa, ktorý nezaváhal.

„V prvom rade musím povedať – chvalabohu, že sme sa presadili strelecky a o to viac som rád, že to bol hneď víťazný gól. Od Peťa Šama som dostal fantastickú prihrávku a snažil som sa iba trafiť bránu. Hoci veľa voľného priestoru mi brankár nenechal, predsa len sa mi podarilo dostať loptu do siete popod jeho ruku,“ opísal jediný gólový moment v stretnutí útočník MFK Vranov Erik Streňo.

Správny kapitán

Hoci najmä prvý polčas sa hral v silnom vetre a daždi, počasie hráčom chuť do futbalu nevzalo. I keď musíme priznať, že diváci nevideli strhujúce ofenzívne divadlo, aktéri na obidvoch stranách ponúkli viacero zaujímavých momentov.

Bodka E. Streňa na konečnom výsledku je o to viac symbolická, že pri absencii P. Šama v základnej zostave nastúpil prvýkrát v kariére s kapitánskou páskou na ruke.

„Kapitánom som ešte nikdy nebol, ani v mládežníckych kategóriách, ale väčšiu zodpovednosť som kvôli tomu nepociťoval. Snažil som sa ísť v rámci mojich zdravotných možností naplno a pomôcť mužstvu k víťazstvu, ktoré sme už naozaj potrebovali. Hralo sa v podobných podmienkach ako proti Námestovu, len s tým rozdielom, že k vetru pribudol dážď, čo nie sú ideálne podmienky, no potrebovali sme vyhrať, a to nás hnalo dopredu. Myslím si, že sme išli po góle viac ako súper a nakoniec sme sa dočkali, vďaka čomu sme sa v tabuľke dostali práve pred Lipany,“ konštatoval E. Streňo.

Viac aktivity

Najaktívnejším hráčom Lipian bol stredopoliar Marek Seman. V strede poľa neúnavne režíroval hru svojho tímu a vediac o potenciáli lôpt vyrobených pre MS sám viackrát pálil na bránu súpera.

Najviac problémov narobil E. Makóovi jeho priamy kop zo 49. min., kedy brankár Vranova nepríjemnú strelu vyrazil pred seba. Keďže štatisticky sa k nemu už žiadny zo spoluhráčov nepridal, s jedným nebezpečným pokusom medzi žrde hostia na lepší výsledok pomýšľať nemohli.

„Podľa mňa sme mali celý zápas pod kontrolou. Vedeli sme si prihrať, ale iba po šestnástku súpera. V pokutovom území Vranova sme boli málo aktívni, preto sme viacero akcií nedotiahli do úspešného konca. V konečnom účtovaní rozhodla situácia desať minút pred koncom, kedy musíme byť koncentrovanejší a nemôžeme v takom čase inkasovať,“ hodnotil tvorca hry Lipian Marek Seman.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vranovskú loď naviedol do víťazného prístavu kapitán Streňo