Volejbalistkám sa v dvoch kolách extraligy darilo

Víťazná selfie.
Víťazná selfie. (Autor: fb)
Sportnet|5. okt 2017 o 00:00

V extralige sa zatiaľ hráčkam VK Eperia Prešov darí.

PREŠOV. Hráčky VK Eperia zvládli domáci zápas 2. kola, keď porazili COP Nitra hladko 3:0.

Nabudené výhrou v treťom kole zdolali Trnavčanky.

Hoci konečný výsledok je jednoznačný, zápas z pohľadu Prešovčaniek nebol jednoduchý.

Úvod prvého setu bol vyrovnaný a hráčky oboch družstiev sa ťahali o každú loptu. Domáce hráčky si však neskôr vypracovali náskok 12:6, čo bolo aj v prvom sete kľúčové.

Nitrianky sa ani zďaleka nevzdávali a zdramatizovali prvý set keď vyrovnali stav z 24:20 na 24:24. Nakoniec mali pevnejšie nervy v zakončení hráčky VK a zvíťazili 27:25.

V treťom sete si nadbehli

Druhý set začal ako cez kopirák toho prvého, ale v polovici druhého setu sa ujali Nitrianky vedenia 16:11 a domáce družstvo malo čo robiť, aby zostalo v hre.

Keď ale úspešný útok zvládla Markarashvili a hneď aj Jakábová, ktorá vyrovnávala na 19:19, karta sa hneď obrátila a Prešovčanky začali hrať s ľahkosťou.

Bodku za druhým setom dala Markarashvili, keď úspešným útokom stanovila konečných rezultát na 25:21.

Tretí set bol v podaní VK Eperia doslova exhibíciou. V ňom zaznamenali 7 es a nedali tak Nitre nárok.

Diváci si prišli na svoje a videli tak prvé víťazstvo svojich dievčat. Domáce hráčky si tak pripísali do tabuľky 3 body.

Zápas spĺňal ligové kritéria hlavne v prvom a druhom sete. V treťom to už bola hra mačky s myšou.

VK Eperia aj v 3. kole extraligy víťazne

Prešovčanky sa po sobotňajšom víťazstve dobre pripravili aj na súpera z Trnavy, kde hostili Hit UCM.

Trnavčanky začali svižne, kde sa ujali vedenia 3:0 aj vďaka dvom esám.

Domáce hráčky sa raz dva prebudili a siedmimi loptami v rade otočili stav na 7:3. Hráčky Prešova si držali náskok 12:5, 17:12 a 22:16 ale potom prišli chvíle Trnavy, ktorá siedmimi loptami v rade otočila skóre na 22:23.

Trnavský husársky kúsok

Husársky kúsok sa podaril hráčke Trnavy Doludovej, keď za stavu 22:17 znížila na 22:21 zásluhou štyroch es v rade.

Dramatický záver zvládli ale domáce hráčky a zvíťazili v prvom sete 26:24 keď esom rozhodla Markarashvili.

V druhom sete mali domáce hráčky navrch a boli lepším družstvom. Vytvorili si aj náskok 11:7, 20:13 ktorý bol rozhodujúci pre víťazstvo v druhom sete 25:17.

To, čo diváci videli v treťom sete, sa len tak ľahko nevidí. Úvod tretieho setu vyšiel hráčkam Hit UCM, keď vyhrávali 3:0.

Od toho momentu Prešovčanky ako pokropené živou vodou zvrátili nepriaznivý stav na neuveriteľných 12:3. Náskok si držali až do stavu 21:14.

Desiatimi loptami otočili priebeh

Keď sa už zdalo, že ho Prešovčanky vyhrajú, začali sa na palubovke diať veci. Trnavčanky desiatimi loptami otočili priebeh a vyhrali doslova stratený tretí set 25:22.

Hosťujúce hráčky sa nechceli vzdať nádeje uchmatnúť domácim čo len bod a do štvrtého setu vstupovali, že chcú tento zápas zdramatizovať.

V úvode štvrtého setu síce viedli 3:2 a 4:3, ale domáca VK Eperia siedmimi loptami zvýšila už na 10:3.

Zbrane nezložili

Trnavčanky ale zbrane nezložili a pomaličky sa bodovo dotiahli na Prešovčanky a dokonca Kostelanská dvoma esami otočila stav na 15:16.

Ak Melišová dosiahla úspešný blok, Trnavčanky vyhrávali už 18:22, len málo kto v hale veril, že tento set dopadne víťazne pre domáce hráčky, ale opak bol pravdou.

Hráčky VK ale siedmimi loptami dokázali otočiť štvrtý set na 25:22 a tak si pripisujú do extraligovej tabuľky ďalšie tri body keď zdolali cez víkend aj hráčky Hit UCM Trnava 3:1.

Hlas trénera po zápasoch

VK Eperia Prešov – Hit UCM Trnava 3:1 (24, 17, -22, 22)

František Bočkay: „V dnešnom zápase bol prvý set veľmi dôležitý. Dokázali sme ubrániť ich dve kľúčové hráčky. Veľmi dobre nám zahrala nahrávačka. Ustáli sme nahrávku, ustáli sme servis a mám taký pocit, že v dnešnom zápase sme útočili asi najlepšie zo všetkých setov. Druhý set sme pokračovali to, čo sme chceli a vychádzalo nám to. V treťom sete sme chceli potvrdiť našu hru a zlomiť súpera, ale nepodarilo sa nám to a set sme prehrali. Vo štvrtom sete bolo veľa emócií na oboch stranách. Vyhrávali sme 10:3 a odrazu to bolo 15:16. Dokonca sme prehrávali 18:22, ale dievčatá to dokázali zvrátiť nepriaznivý stav a zvíťaziť. Mali sme aj šťastie, ale ako sa vraví, šťastie praje pripraveným a my sme tým tímom dnes boli.“

VK EPERIA Prešov – COP Nitra 3:0 (24, 21, 13)

„Prinútili sme Nitrianky robiť chyby. Dostali sme Nitru pod tlak. Servis nám vychádzal výborne. Nové hráčky nám do systému výborne zapadli, čo bolo veľmi dôležité. V druhom sete sme spravili zopár chýb na ľahkých loptách, ale zásluhou našich skúsenosti a emócií sme to zvládli. Tretí set hráčky odohrali famózne. Verili sme si a to bol základný kameň dnešného úspechu. Zápas sme zaslúžene vyhrali.“

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č. 39/2017. V predaji od utorka 3. 20. do pondelka 9. 10. Viac aktuálnych správ nájdete vo facebookovej skupine Šport Šariš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Volejbalistkám sa v dvoch kolách extraligy darilo