Vo Zvolene rozdali "veľké žolíky"

Sportnet|19. jan 2009 o 00:00

Málo vídaný moment sa odohral v prvom sete duelu zvolenských a svidníckych volejbalistov.ZVOLEN/SVIDNÍK. Súboj dvoch najlepších tímov nadstavbovej

Málo vídaný moment sa odohral v prvom sete duelu zvolenských a svidníckych volejbalistov.

ZVOLEN/SVIDNÍK. Súboj dvoch najlepších tímov nadstavbovej skupiny o 5. - 10. miesto medzi Lokomotívou Zvolen a Sláviou Svidník sprevádzala značná nervozita. Ani nečudo, práve títo dvaja sa zrejme pobijú o piatu priečku, ktorá bude do play-off znamenať papierovo najprijateľnejšieho súpera z elitného kvarteta.

Namiesto 10:16 bolo 14:15

Priam neuveriteľná situácia však nastala hneď v prvom sete, za stavu 10:15 v prospech Svidníka. Univerzál Slávie Pavol Barlík zaútočil smečom po čiare a trafil už v aute nohu libera Zvolenčanov Beskydiara. Lopta sa odrazila vysoko do vzduchu, Svidníčania sa poberali k lavičke vo vedomí, že je 10:16 a nasleduje technický oddychový čas. Aké bolo prekvapenie, keď rozhodcovský verdikt znel - aut a bod pre Zvolen (11:15). Vzápätí nastali málo vídané "žolíky". Čudujúci sa Barlík dostal od rozhodcu Tomčániho žltú kartu (12:15) a to isté postihlo o chvíľu aj nahrávača Svidníka Mareka Kseňáka, ktorý sa išiel bez nešportových prejavov, v súlade so svojou pozíciou kapitána, opýtať rozhodcu, prečo vlastne napomínal Barlíka. Ďalšia karta, skóre 13:15... Veľká kartová hra sa tým neskončila, pokračovala nerovnocenným duelom rozhodca Tomčáni - tréner Štofík, očakávaným výsledkom bolo "žltenie" pre svidníckeho kormidelníka a skóre 14:15 namiesto šesťbodového vedenia hostí... Paradoxom je, že aj pri takomto vývoji dokázala Slávia vyhrať prvý set 25:23, ale v tých ďalších, aj vďaka vlastným zlyhaniam v kľúčových momentoch, už ťahala za kratší koniec.

Keď sme sa zhovárali včera s viacerými svidníckymi hráčmi, len krútili hlavami a márne v pamäti lovili čosi, čo by sa len trocha podobalo na sobotňajšie extempore zo zvolenskej haly. A to majú už čosi odohraté v rôznych súťažiach na všemožnej úrovni.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vo Zvolene rozdali "veľké žolíky"