Vo Svite americký rozohrávač Dexter Young!

Sportnet|22. dec 2005 o 00:00

Svit - Bronzový celok uplynulej sezóny extraligy basketbalistov Chemosvit Svit sa posilnil o ďalšieho Američana. Na včerajší dohrávaný zápas 13. kola

odcestoval na bratislavské Pasienky už aj s novou akvizíciou, so stredným rozohrávačom Dexterom Youngom (na snímke). Dexter (28 rokov, 180 cm, 79 kg) naposledy hrával v družstve Dakota Wizards v súťaži CBA (Continental basketball association). Slovenská basketbalová asociácia (SBA) odobrila jeho štart už vo včerajšom zápase a tak bolo len na trénerovi, či ho postaví na palubovku. S družstvom absolvoval pred odchodom na majstrovské stretnutie modelovaný tréning.

"S Dexterom sme boli v kontakte už od novembra. Po tom, ako sa dlhodobo zranil Maroš Kováčik sme vedeli, že na poste stredného rozohrávača potrebujeme káder doplniť kvalitným hráčom. V priebehu dnešného dňa sa nám podarilo vybaviť licenciu, aby mohol nastúpiť už v dohrávke proti Interu. SBA jeho štart v tomto dueli odsúhlasila," povedal nám včera tesne pred odchodom družstva do Bratislavy predseda BK Chemosvit Svit Peter Ferjanček. V minulej sezóne mal Young priemer 23,1 bodu na zápas, čo naznačuje, že má presnú ruku. Dobrý prvý dojem urobil aj na šéfa svitského klubu.

"Na slovenskú ligu je veľmi rýchly, má dobré periférne videnie, rýchlu a presnú prihrávku. Myslím si, že je to presne ten typ hráča, ktorého potrebujeme. Má presnú ruku, najmä v streľbe spoza trojkového oblúka. Určite by mal patriť k lídrom družstva," ozrejmil P. Ferjanček. Zmluvu s novou akvizíciou podpísalo vedenie BK Chemosvit Svit do konca sezóny (31.5.2006). Po pivotovi Craigovi Forthovi je Dexter Young druhým Američanom, ktorý počas sezóny vystužil súpisku Chemosvitu Svit.

"Nerozlišujeme to, či je hráč bielej, alebo tmavej pleti. Pre divákov by však určite mala byť jeho účasť v tíme ťahákom. Verím, že sa u nás aklimatizuje čo najskôr. Keďže pochádza zo Severnej Dakoty, je na studené podnebie zvyknutý a tunajšia klíma mu vyhovuje," dodal P. Ferjanček.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vo Svite americký rozohrávač Dexter Young!