Vlkolinský sa do tabuľky nepozerá, nie je to jeho koníček

Majú dôvod na radosť. Košickí volejbalisti po prvých štyroch zápasoch v extralige ešte nenašli premožiteľa.
Majú dôvod na radosť. Košickí volejbalisti po prvých štyroch zápasoch v extralige ešte nenašli premožiteľa. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|27. okt 2015 o 00:00

Volejbalisti VK KDS Šport Košice sú po poslednom kole jediným tímom extraligy, ktorý ešte neokúsil trpkosť prehry.

Zverenci trénera Vlkolinského zdolali Nitru na jej palubovke 3:2 a natiahli svoju víťaznú šnúru na štyri zápasy. K tímu sa z Prešova na hosťovanie pripojil Michal Hudák.

KOŠICE. V Nitre viedli Košičania už 2:0 na sety, no domáci nezložili zbrane a po zlepšenom výkone dokázali stretnutie dostať až do rozhodujúceho piateho setu. V ňom však boli úspešnejší košickí volejbalisti.

„Pred zápasom sme si rozobrali veci, ktoré by mohli na Nitru platiť. Išlo o herné fragmenty, ktoré sa v stretnutí môžu objaviť a my sme si na nich pripravili alternatívne riešenia. V úvodných dvoch setoch sme udávali tón hry, boli sme aktívnejší a dôraznejší. Sami sme sa však vyhodili z tempa v druhom sete, ktorý sme viedli 14:7 a napokon sme v ňom ešte aj prehrávali o bod, no dokázali sme ho získať. V treťom sete nám súper už v úvode odskočil a tak sme ho radšej zabalili. Zápas vyústil do tajbrejku, v ktorom sme zopakovali výkon z prvých dvoch setov a s prehľadom sme ho zvládli,“ povedal košický tréner Richard Vlkolinský.

Hudák je jeho „dieťa“

Košice získali v rámci hosťovania z Prešova smečiara Michala Hudáka, ktorého tréner Vlkolinský veľmi dobre pozná.

„Mišo Hudák je také moje volejbalové dieťa. V mládežníckych kategóriách vyrastal pri mne v Prešove a následne v Humennom. Podarilo sa nám spolu získať kompletnú zbierku v rámci mládežníckych úspechov. Poznám ho dlhé roky a o jeho kvalitách nasvedčuje aj fakt, že nastupoval v ostrých zápasoch Challenge cupu a bol tam platným hráčom. Z môjho pohľadu ide o jedného z najvariabilnejších smečiarov v extralige a myslím si, že pre nás bude prínosom,“ povedal Vlkolinský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vlkolinský sa do tabuľky nepozerá, nie je to jeho koníček