Vlkolinský: Mať šťastie a potom vyhrať...

Richard Vlkolinský. S výkonom chemesákov v Kamniku bol spokojný.
Richard Vlkolinský. S výkonom chemesákov v Kamniku bol spokojný. (Autor: mirano)
Sportnet|29. jan 2013 o 00:00

Takto vedie cesta chemesákov do opätovnej účasti vo Final four Stredoeurópskej ligy.



HUMENNÉ. Z troch ostali dvaja. O posledné voľné miesto vo finálovom turnaji Stredoeurópskej ligy zvedú súboj na diaľku SK Posojilnica Aich/Dob a ŠK Chemes Humenné. Istými účastníkmi Final four sú Ljubljana, Innsbruck a Volley team Bratislava (organizátor).

Keď chemesáci doma na jeseň zdolali Kamnik v troch setoch, prebehlo to hladko. Odveta však sľubovala súpera v inej forme, súpera, ktorý naposledy naplno bodoval na palubovke Aich/Dobu.

„K dispozícii sme mali video zo Slovinského pohára Kamnik - Anhovo 3:2, ktorý nám ukázal mnoho noviniek, súpera v aktuálnej forme, s hlavným nahrávačom i liberom, ktorí v Humennom nehrali. Po prvom prehranom sete sme museli zmeniť hru, slúži ku cti hráčom, že taktiku dodržali, lebo iným spôsobom by sa asi uspieť proti Kamniku nedalo. Boli veľmi pohybliví v obrane na sieti, v poli vybrali až neuveriteľné množstvo lôpt. Kým sme si zvykli na ich rytmus, trochu nám to trvalo, ale napokon sme boli trpezlivejší v koncovkách, naopak súper znervóznel a vývoj sa otočil. Štvrtý set bol už jasne v našich rukách, kompletne podľa predstáv,“ zhodnotil Richard Vlkolinský humenskú výhru 3:1.

Rakúska výhoda

Tento výsledok vyradil Kamnik z hry o Final four, chemesáci v nej ostali, o posledné voľné miesto sa naďalej naťahujú s Aich/Dobom.

Rakúsky celok má však pred posledným kolom v rukách lepšie „karty“ - v tabuľke o bod viac, takže mu doma stačí poraziť Volley team Bratislava akýmkoľvek spôsobom (zápas je na programe 13. februára).

Chemesáci doma (23. februára) privítajú Kaštelu, a vtedy už môže byť o všetkom rozhodnuté.

„Nemáme to celkom vo svojich rukách. Najskôr potrebujeme šťastie, zhodu okolností v zápase, ktorý je mimo nás, a potom poraziť Kaštelu na tri body. Uvidíme, ako sa to vyvinie,“ dodal kouč chemesákov.

Bratislavský výber

V prvom momente by sa mohlo zdať, že Volley team Bratislava už nemusí mať motiváciu v Aich/Dobe uspieť. Nie je to celkom tak.

Ako organizátor majú „biele tigre“ účasť vo Final four istú, čo však zatiaľ nemajú jasné, je meno súpera, ktorý ich v semifinále bude čakať.

Ak Volley team v Aich/Dobe vyhrá, narazí na Innsbruck, ktorý už doma porazil. K rakúskemu majstrovi ako súperovi však stačí Bratislavčanom v poslednom kole aj prehra v tajbrejku, pričom tá už rozosmutní chemesákov.

Ak vyhrá Aich/Dob hladko, Volley team narazí na zatiaľ suverénnu Ljubljanu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vlkolinský: Mať šťastie a potom vyhrať...